reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

reklama
mrsmoon traschka jak pytałam lekarki czy u takich maluszków można to powiedziała, że tak. Nie ma co przesadzać- w końcu nawet jeśli się wchłoną do organizmu to pewnie tylko śladowe ilości tego kwasu. Tormentiol jest moim zdaniem najlepszy i na poważne odparzenia nie ma sobie równego.

Witaj Mamusiu Czerwcowa,
Jeśli zależy Ci na kremie, który łagodzi zaczerwienioną, podrażnioną i suchą skórę, to dobrymi opiniami mam cieszy się Krem S.O.S. NIVEA Baby z serii NUTRI SENSITIVE. Zastosowana w nim unikalna formuła z masłem shea, naturalnymi lipidami Omega 6 i pantenolem – przynosi skórze natychmiastową ulgę. Krem intensywnie nawilża i co ważne – zapobiega odparzeniom, podrażnieniom i swędzeniu.
Na co dzień proponuję byś profilaktycznie używała Kojącego kremu przeciw odparzeniom, który dzięki zawartości aż 20% tlenku cynku – zapobiega pieluszkowemu zapaleniu skóry, podrażnieniom i odparzeniom. Pamiętaj tylko, by smarować całą strefę pieluszkową- także skórę między fałdkami.
Gdybyś chciała zapytać mnie o coś jeszcze w kwestii pielęgnacji pupy Maluszka – zapraszam do kontaktu.
______
Ekspert NIVEA Baby, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące produktów marki NIVEA Baby. Zapraszam do dyskusji

mrsmoon traschka jak pytałam lekarki czy u takich maluszków można to powiedziała, że tak. Nie ma co przesadzać- w końcu nawet jeśli się wchłoną do organizmu to pewnie tylko śladowe ilości tego kwasu. Tormentiol jest moim zdaniem najlepszy i na poważne odparzenia nie ma sobie równego.

nam polożna i pediatra tez kazali uzywac tormentiolu ale na takie odparzenio zaczerwienienie na szyjce... mala luska ma podwojny podbrodek i ciezko upilnowac zeby bylciagle suchy i czasem jej sie zrobi male alka, ale tormentiol pomaga niesamowicie... jak tylkoch sie wchlonie i zacznie dzialac zaczerwienienie blednie ładnie :) i tez mowili ze bez spiny mozna stosowac, bo tego kwasu nie ma tam jakis kosmicznych ilosci zeby moglo krzywde malej zrobic,

aneczka ja początkowo byłam bardzo zadowolna z biustonoszy Alles Mama, ale teraz już nie bardzo. Jeden bardzo się rozciągnął i pod biustem jest za luźny, przez co nie mogę dobrze wyregulować ramiączek, bo podnosi się cały tył. Drugi w ogóle nie trzyma biustu, ale jaj mam dość spore wymagania (obecnie 75 G). Wcześniej kupowałam tylko bardzo porządne biustonosze i teraz czuję ogromną różnicę. Myslę, że przy mniejszym biuście będą świetne, ale przy dużym nie dają rady.

zgadzam sie z trasia przy duzych biustach masacra jest !! Imysle ze zaden staniknie bedzie słuzyl dluzej niz 2 miesiace... u mnie tak jest... ja pomimo utraty pokarmu (ponoc wywolane strsem zwiazanym z przeprowadzka) biust mam kolosalny nadal :( Taki sam rozmiar jak trasia chociaz w sumie juz bym musiala obwod mniejszy bo wszedzie mi zjezdza waga ale cycki dalej balony sa !! jestemnimi przerazona... i ja ostatnio kupilam stanik za 139zł z nadzieja ze jak juz tyle kosztuje i wydaje sie bycpozadnej roboty to bedzie siii, ale nie jest... juz sie porozciagali naramki pourywaly sie...n nie ma bata za duzo to wazy wszystko :/

a ja się wkurzyłam na Alles i kupiłam z Triumpha 75E zwykłe, nie do karmienia. I wreszcie trzymają jak należy. 70F byłyby pewnie jeszcze lepsze ale był tylko jeden i wzór niebardzo

mrsmoon ja też olewam te karmniki, kupię normalny porządny biustonosz z triumpha. Najgorsze jest to, że mam jeden super sprzed ciąży i jest za mały. W ciąży kupiłam nowy, który teraz jest za duży:( I muszę kupić coś pomiędzy nimi cholerka...

reklama
Do góry