reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

Ja przy każdej zmianie pieluszki używam grubo Linomag zielony plus myję dupcie po kupce pod bieżącą wodą z Oliatum. Na czerwone miejsca Bephantem a jak już b.źle Sudocrem-raptem dwa razy.
Zebrra - to moja moskitiera jest grubsza i z przodu ma gruby pas nieprzezroczysty - chroniący też od słońca. Mam jeszcze drugą zupełnie cienką do codziennego ( nie samochodowego ) wózka.

reklama
jak mała miała zaczerwienioną pupę to lekarka przepisała mi maść pośladkową, i teraz wystarczy raz posmarować i pupa od razu wygląd lepiej a kosztuje jedynie 5 zł, no ale do tego potrzebna recepta

a mam pytanie trochę mniej dotyczące dzieci a bardziej nas... chcę sobie kupić biustonosz alles mama, ale u mnie w mieście nikt ich nie sprzedaje więc zostaje mi internet ale trochę boję się takich zakupów, powiedzcie jak jeśli ktoś ma taki jak to jest z rozmiarami u nich i czy dobrze leżą i czy się dobrze użytkuje... na zdjęciach wszystko wygląda ładnie :-) a może znacie coś godnego polecenia, kupiłam jeszcze będąc w ciąży taki zwykły i po dwóch miesiącach wygląda koszmarnie

Ostatnia edycja:
aneczka ja przymierzałam biustonosze z alles i leżą super, mi przypadł do gustu zwłaszcza model cubana i fancy, ale nie było akurat mojego rozmiaru i na necie też nie znalazłam:-( Teraz w domu używam typowo do karmienia zwykłego bawełniaka a na wyjście normalny stanik z fiszbinami, ale z odpinanymi ramiączkami i sprawdza sie bez problemu a i będzie na później :tak:

Ja niestety nie pomoge. Mam jeden biustonosz do karmienia - czarny z Rossmanna, wygodny, dobrze lezy. Poza tym nosze staniki sportowe. Nietety moge miec cos na sobie najwyzej kilka godzin, bo bardzo szybko robia mi sie zastoje i piersi bardzo bola.

aneczka ja początkowo byłam bardzo zadowolna z biustonoszy Alles Mama, ale teraz już nie bardzo. Jeden bardzo się rozciągnął i pod biustem jest za luźny, przez co nie mogę dobrze wyregulować ramiączek, bo podnosi się cały tył. Drugi w ogóle nie trzyma biustu, ale jaj mam dość spore wymagania (obecnie 75 G). Wcześniej kupowałam tylko bardzo porządne biustonosze i teraz czuję ogromną różnicę. Myslę, że przy mniejszym biuście będą świetne, ale przy dużym nie dają rady.

Słuchajcie, skoro tak cycowo to czy jest jakiś biustonosz dla karmiących bez ramiączek albo z regulowanymi - do bluzki z amerykańskim dekoltem ?
Ja mam głównie firmy Benefit ( jeden elegancki koronkowy ) i jeszcze jakiejś i jeden z Bon Prix oraz dwa po 20 zł, po których niczego się nie spodziewam szczególnego.

Witam przepraszam że się wcinam ale może któraś z Was potrzebuje ubranek , jesli tak proszę spójrzcie może coś Wam się przyda: Ubranka dla dziewczynki od 0 do 6 mies.
pozdrawiam Normatywna, buziaki dla maleństw
wink2.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry