reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

P1090862.jpg
Mgordon- fotka sprzed sekundy:)) Ale pałąka z zabawkami nie cierpi!!

Załączniki

• P1090862.jpg
    P1090862.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Setana, my mieliśmy łóżeczko turystyczne z Jyska. Szukaliśmy czegoś taniego, głównie na wyjazdy i jak Jaś spał u dziadków. Zwykłe bez bajerów.

Chusteczki z Lidla Softino dosyć mokre - jak ktoś takie lubi, tylko zapach mi nie podszedł. I właśnie otworzyłam Bambino - kiedyś ładniej pachniały. Coś mi chyba na węch padło ;)

Aestima
Słodki Miesio. u nas pałak jak najbardziej tak - zmieniam mu zabawki, Amela przynosi swoje ale lusterko jest najwazniejsze no i wibra przy niej usypia w 2 minuty :-)

Aestima moja Majka tez nienawidzi pałąka w swojej huśtawce :) a to "bezpieczne" lusterko Ją dosłownie przeraża, momentanie zaczyna wrzeszczeć :) co dziecko to inne preferencje :)

To ja parę słów z tego co pamiętam ;)

Karuzelkę mamy chicco taką

473-692-large.jpg

Bartkowi bardzo się podoba, ale stosunkowo od niedawna, wcześniej jakby jej nie widział...

Pieluchy - używamy wielorazowych i bardzo, bardzo polecam. Wcześniej myślałam, ze będę używać również w nocy, ale jednak wygoda wygrała i w nocy jedziemy na pamperach dada.

Chusteczki - najczęściej mamy dada, ale pasują mi również dzidziusia (kindii) i lidlowe, nie lubię bambino (zapach), nivea, johnsons (za suche)

Smoczki uspokajające - mieliśmy różne (avent, canpol anatomiczny silikonowy, canpol symetryczny lateksowy, canpol symetryczny ailikonowy, nuk lateksowy) i zdecydowanym faworytem jest nuk lateksowy, ewentualnie canpol symetryczny lateksowy, silikonowe wypluwa z obrzydzeniem ;)

Butelka - mamy aventu i canpola, bardzo podobne smoczki, Bartek nie widzi różnicy. Natomiast skala na canpolu jest już prawie niewidoczna, szybko się starła...
Do podawania lekarstw kupiłam buteleczkę dyduś 60ml
taką przyszła cudna z ciasteczkowym potworem :) Nie miałam jeszcze okazji użyć, ale jest taka urocza, że ją uwielbiam :) No i cena śmieszna...
Bardzo polecam również kubeczek do karmienia medeli, jest świetny! Medela, kubeczek do karmienia, 1 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie a tu kilka opinii Opinie o Medela Kubeczek do karmienia - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl

Mleko - używaliśmy Nan Pro, ale zdecydowanie nie służyło Bartkowi, miał bardzo brzydkie kupy, no i straszne zaparcia, przeszliśmy na Hipp BIO Combiotic i to sprawdziło się rewelacyjnie. Aktualnie znowu cycujemy :)

Leżaczek - mamy bardzo podobny do Mieszkowego, ale nie mogę powiedzieć, żeby Bartek uwielbiał w nim leżeć.. Jak trzeba to poleży, nawet zaśnie, ale nie jest szczególnie szczęśliwy.

Kosmetyki - od powrotu ze szpitala używamy Bobini
http://www.doz.pl/apteka/p51977-Bobini_Baby_plyn_do_kapieli_z_oliwka_400_ml i jestem zachwycona :) Dostałam od kogoś i jest naprawdę świetny. Mam też oilatum, allerco, parafinę, ale bobini tak nam się sprawdza, ze emolienty stoją nietknięte. Moje dzieciaki miały AZS, więc jestem w szoku, ze teraz nie musimy używać...
Pupy nie smarujemy przy przewijaniu, ale mamy na stanie alantan plus gdyby coś. Przy zaczerwienieniu psikam Nanozinem Nanozin, preparat, zapobiegający pieluszkowemu zapaleniu skóry, 100ml, spray - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie bardzo wygodny polecam!

Polecam również:
- roletki na szyby samochodowe, coś w tym stylu
Roletki samochodowe Fisher Price 2 szt Rainforest (1748361825) - Aukcje internetowe Allegro
- moskitierę do wózka (u nas jest masakryczna ilość komarów, bez moskitiery nie wychodzimy nawet z domu)
- chicco zanza przeciw komarom 0+
- karuzelkę podróżną tiny love (mam chyba jakiś starszy model, bo na allegro widzę teraz inne)

Tyle pamiętam póki co :)

Witaj Zebrra - roletki do auta super, jaką masz moskitierę - dziś w Konstancinie była tona komarów :-( - bo ta moja wydaje mi się za gęsta.
Fajnie, że cycujecie znowu :-)

reklama
Do góry