reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

reklama
mam pytanie co do wanienki..
ja mam taką na stelażu do małego wzrostu i Kalina już prawie z niej wyrosła,zastanawiam się czy kupić tę zwykłą wanienkę czy pożyczyć od koleżanki(która rodzi w grudniu),bo nie wiem czy np od tej pory Kalinę kąpać już na gąbce np,czy może ta wanienka jest wystarczająco duża,że 1/2 roczne dziecko śmiało może w niej siedzieć?
Justynka myślę że możesz śmiało pożyczyć większą wanienkę od koleżanki jeśli masz taką możliwość.
Ja planuję przenieść Maję z tej dziecinnej wanienki do dużej wanny jak już będzie siedziała stabilnie i kupić wtedy ewentualnie takie krzesełko do kąpania (Zebra kiedyś pisała o nim w wątku zakupowym i bardzo mi się spodobało: THERMOBABY - Krzesełko do Kąpieli, 4 Kolory (1751303908) - Aukcje internetowe Allegro )

dziewczyny czy któraś z was ma karuzelę z fisher'a taką FISHER PRICE Karuzela Karuzelka RAINFOREST +pilot (1748952369) - Aukcje internetowe Allegro lub KARUZELA Z MISIAMI FISHER PRICE C0108 projektor (1749133894) - Aukcje internetowe Allegro
Chce zamówić, ale nie wiem czy dziecię się zainteresuje tymi światełkami itp., no i ze względu na kolory chyba lepsza ta 1?? Poradźcie!
Icak ja mam tą karuzelę z misiami, kupiliśmy jeszcze jak byłam w ciąży, używaną ale w stanie idealnym, a poprzedni właściciel dorobił do niej zasilacz i działa z gniazdka a nie pożera baterie :) U nas sprawdza się rewelacyjnie - jest niezastąpionym usypiaczem dla Majki. Jest tam kilka melodyjek i jeszcze dźwięki natury (ptaszki+dzwoneczki+szum fal). Na melodyjki Maja nie zwraca w ogóle uwagi ale dźwięki natury uwielbia, do tego kręcące się misie i delikatne światełko i jeszcze się nie zdarzyło żeby nie zasnęła :) Myślę że właśnie to że są w delikatnych kolorkach to Jej nie rozprasza tylko wycisza i usypia. Ja polecam :) No i opcja pilota do włączania/wyłączania karuzeli bez skakania koło dziecka i rozpraszania go jest dla mnie świetna.

dzięki dziewczyny za opinie o karuzelkach fishera, ciągle sie zastanawiam którą kupić, bo podoba mi się jeszcze taka bardzo prosta pastelowa z mothercare i sama nie wiem

Mam wielką prośbę do posiadaczek łóżeczek turystycznych, dziewczyny polećcie mi jakieś, albo napiszcie chociaż na co zwrócić uwagę przy wyborze i kupnie.

setana ja mam takie (Mateusz dostał od mojego brata - chrzestnego):
Grande Caretero - łóżeczko turystyczne
i jestem zadowolona :-)
chcielismy takie to bo koleżanki już mają 2 lata i są zadowolone, także polecam kosztowało 250 zł są tam 2 poziomy budka z zabawkami, moskitiera, przewijak i torba. Bok otwierany jak dziecko bedzie starsze moze samo wchodzić

reklama
u nas lezaczek to strzał w 10 mały zasypia po 2 minutach albo macha raczkami i nuzkami na widok zabawek szczegolnie lusterka
20110811156.jpg

Do góry