reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zainteresowania

oleśka, jak chcesz mieć naklejane szablony to polecam klej biurowy "magic". Kosztuje grosze, wogóle nie śmierdzi, fantastycznie trzyma,, może troszkę wystawać bo po wyschnięciu robi się przezroczysty, można go dać na tyle dużo żeby przytrzymał naklejki do chropowatej tapety. Ale już ich nie oderwiesz, chyba że z tapetą.

Bierzesz naklejkę, odklejasz papierek, wyciskasz klej na klejącą stronę, w miarę równo po naklejce i naklejaj:happy2:

Jeśli wolałabyś mieć malowane to najgorzej będzie zerwać tapetę. Do tego możesz wynająć koleżanki:-) Potem żeby pomalować użyj wałka na teleskopowej rączce (takiej wysuwanej).

reklama
Oleśka w sklepach z farbami są szablony takie z plastiku co przykładasz do ściany i w środku malujesz wybraną farba. Wzorów jest pełno do wyboru. Nie muszą to być naklejki.

A ten klej jest ogólnie dostępny,? bo biurowych jak mrówek, a to ma być konkretnie "magic", tak?
Wiesz, ta tapeta była malowana, z zółtej na pomarańczowo, teraz chciałam tak samo, ale za dużo piep....a, a i koleżanki myślę że niezbyt chętne do takiej roboty. Tapeta wygląda ogólnie nieźle, ale w paru miejscach jest przybrudzona i dlatego chciałam te naklejki.:tak:

Są dwa rodzaje tego kleju, jeden w czerwonym opakowaniu a drugi w fioletowym. Oba są takie same, sprzedawane jako zwykłe kleje dla dzieci w sklepach papierniczych. Mówisz że chcesz klej magiczny i patrzysz na nim czy magic pisze.

a to musi byc malowane albo plaskie naklejki? na allegro jest masa drobnych ozdobek na sciane z drewna, filcu czy innych materialow ktore mozna zakupic w wiekszej ilosci i dowolnie przyklejac ukladajac z nich jakies kompozycje.

O ozdobach z filcu szczerze owiedziawszy nie słyszałam, hm, ciekawa sprawa.
A co do taśmy dwustronnej to rzeczywi
ście nie pomyślałam. Taka gapa.
Dzięki dziewczynki, na was zawsze można liczyć, na pewno coś z tych pomysłów wybiorę i pokażę na fotkach co mi wyszło :))))))

Oleśka klej MAGIC, o którym pisała Nikita jest rzeczywiście super :tak:. Skleja bez problemu różne powierzchnie, a po wyschnięciu jest bezbarwny. Na pewno dostaniesz go w sklepie z art. biurowymi. Wygląda tak:
klej.jpg

reklama
Do góry