reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zainteresowania, hobby...

reklama
upiekę biszkopt z przepisu chyba Basieńki, o ile pamiętam. Przekroję na 3 płaty, posmaruję dżemem własnej roboty, na to albo śmietana albo krem, ale chyba smietana z owocami, drugi płat tak samo, a na wierzch chcę kupić krem albo może sama coś zrobię z barwnikiem czerwonym, część na pomarańczowo na nosek, oczy ze śmietany bitej lub tego kremu jasnego, usta i gałki :d z czekolady. Krem chcę nakładać szprycą. Nie wiem czy mi wyjdzie, ale byłabym bardzo z siebie dumna a widok uśmiechniętej Julci na torcik elmo niezapomniany :)

tak Kamilko, właśnie takie coś mam na myśli. Tylko nie wiem jak te oczy zrobić bo biszkopt będzie okrągły przecież. No chyba że zrobię biszkopt prostokątny i na nim zrobię buźkę Elmo a wokół jasny krem
może do tego jakiś napis

A może Beatko wydrukujesz sobie głowę Elmo i według wyciętego wzoru z kartki wytniesz ją z biszkoptu, a gdybyś zrobiła masę cukrową to też można byłoby wyciąć taką głowę na prostokątny tort, może byłoby to nawet prostsze niż nakładanie szprycą, no ale nie wiem, zrobisz jak uważasz :-)

Ja tak drukowałam hello Kitty, przyłożyłam do masy i wycięłam

Załączniki

• elmo-t5-sesame-street.jpg
    elmo-t5-sesame-street.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 132
Ta masa cukrowa jest całkiem łatwa i ładnie wygląda, wystarczy że powstały płyn (woda żelatyna planta olejek) podzielisz na 2 lub 3 części, dodasz barwniki (czerwony, pomarańczowy, a trzeci zostanie np biały) i wtedy zaczniesz dodawać cukier puder. W moim torcie sukienka hello kitty miała być czerwona i tak wyglądał płyn, ale jak zaczęłam dawać cukier puder to wyszedł ciemniejszy różowy, także barwnika dałam za mało
Dobra, już nie przynudzam ;-):sorry2:

reklama
Miałam się pochwalić :-) A że to ostatnio moje hobby to wklejam w tym wątku.

Skrzyneczkę właśnie obkleiłam serwetkami. Jak skończę lakierować to też się pochwalę :-D:-D:-D

Załączniki

• Zdjęcie0155.jpg
    Zdjęcie0155.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 153
Do góry