reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zainteresowania, hobby...

Czesć Kobitki!

Nie odzywałam sie dawno bo chrzciny mielismy i duzo zamieszania. A dzis postanowłam zajrzeć, a tu co? O mnie mowa:-D A mówi sie: nie wywołuj wilka z lasu:-D

Dla mnie najlepszy przepis na mase solna to taki:
2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki drobnej soli
1 szklanka maki ziemniaczanej
2 łyżki oleju
woda ciepła - nie gorąca!
no.gif
(co do ilości, to zawsze daje na oko, zeby konsystencja była ok)

Anioły malowałam metalizujacymi farbami akrylowymi i lakierowałam bazbarwnym lakierem w sprayu a niektóre (malowane zwykłymi farbami) spryskiwałam wczesniej lakierem do włosów z brokatem.

reklama
Aniu a co myślisz o spryskaniu werniksem masy solnej pomalowanej farbami akrylowymi? Akurat to mam w domu i się zastanawiam co by było gdyby... chyba powinno być ok prawda?

Mam tez jakiś lakier w sprayu, ale nie umiem doczytać jaki i w jakim kolorze - mąż coś kupował na jakieś szkolenie. Będę musiała przestudiować dokładnie etykietę.

Myslę, że werniks jak najbardziej sie nadaje:tak:

Dodam, ze mase solna mozna spokojnie pomalowac plakatówką i po plakatówce popryskac lakierem:tak:

Dzięki Aniu. Ja zrobiłam Aniołka i go włożyłam do piekarnika, ale takiego od kuchenki tylko taki przenośny, bo takiego używam, ale nie jest zbyt dobry bo po ok 15 min aniołek zaczął na skrzydle brązowieć i musiałam go wyjąć no i jak lekko dotknęłam palcem to czuć że jest miękki :baffled:

Teraz już norma,ale jak namalowałam Karol spał w tym czasie.
WStał i przez 0,5godz. sie nie ruszał i nie mówił tylko patrzył,a julek macał sciane przez dwa tyg i wołał ŁA ŁA .....:-D:-D:-D:-D

reklama
To zaproszenia i słomki które sama ozdobiłam, zamówiłam na allegro jeszcze balony z hello kitty i świeczki na tort, też z hello kity. Zaproszenia niezbyt wyszły, mogłam bardziej sie postarać :eek::confused2::sorry: Ale były zrobione w ekspresowym tempie

Załączniki

• DSCN0042.jpg
    DSCN0042.jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 99
  • DSCN0048.jpg
    DSCN0048.jpg
    55,5 KB · Wyświetleń: 98
Do góry