reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Bellina- GBS też miałam:) U mojej kuzynki ponad 11 lat temu syn też się obwiązał pępowiną ale wtedy nie było tak dokładnych badań by to stwierdzić.. I przy porodzie dopiero zacząl skakać puls i zrobiki cesarke- wszystko dobrze się skończyło:)) A teraz jest w 14 tyg ciąży i znowu sie już obwiązał wokół szyji.. Byłam w szoku.. Żeby 2 raz to samo..

Obwinięcie pępowiną nie musi od razu oznaczać coś złego tym bardziej jak lekarz Gin o tym wie:) Więc na pewno wszystko będzie ok kochana:)

Mika- Muszę o tym poczytać.. Ale ja mieszkam na trochę na zadupiu. Mam jeden szpital 10 min drogi od siebie i tam będę rodzić.. Ale nie wiem jak te sprawy się tam mają.. Raczej wątpie żeby było coś wyznaczone..

Ostatnia edycja:
reklama
zalezy tez od lekarza...moja uwaza ze ktg jest niepotrzbne do samego konca jesli normalnie przebiega ciaza. inni wiem ze zlecaja i robia po 36 lub 38 tc. mi babka powiedziala ze do tyg po terminie tez nie bedzie.....

Wiem, wiem Castun ;-) Dużo dzieci się tak wierci, że i się w pępowinę zawinie, a jakoś się rodzą całe i zdrowe. Będziemy kontrolować i musi być dobrze :-)

Hubson- Kto wie może dziś kolej na Ciebie:D Porozmawiaj z maleństwem w brzuchu może pomoże:D Może przekupisz go piersiami pełnymi mleka:D Extra wózkiem:p

Mi niestety Gin na wizycie nic nie powiedział nigdy o pępowinie. Robi szybko usg... Mam andzieję że jak coś to by mi powiedział..

Ostatnia edycja:
Moja lekarka powiedziała mi ,że o ile owinięcie na szyi w miarę można zobaczyć, to niestety zdarza się,że dziecko zakręci sobie pępowinę na rączce, stopie bo tym najwięcej macha . Wystarczy chwila a skutki takie same.

byłam na ktg, młodzież szalała, połozna nie mogła tak przypiąć tego kółeczka, żeby dobry zapis był, wiec leżałam ze 40min... mam teraz przyjść 2 lipca i wtedy zdecydują, czy zostaję już na patologii, czy mam przyjść 3 rano, czy jeszcze później...

reklama
Bo zapis ktg zupełnie inaczej wygląda jak dziecko śpi, sama już potrafię to poznać, nie tylko po braku ruchów:tak: Teoretycznie powinno się je robić w okresie aktywności dziecka, ale to nie problem, tak jak mówi Kum, dziecko da się obudzić. Weź sobie coś słodkiego i jakieś picie, wysikaj się przed - bo powinno trwać ok 30mniut.

No ja też potrafię odróżnić. Generalnie przy aktywności są duże accerelacje.
Jak mi położna obudziła dziecko to się tak mała wkur.ila że zapis był głównie na tętnie 170 ;)

Do góry