reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Dziś miałam ostatnią planowaną wizytę. Ehh podobno do porodu jeszcze daleko, szyjka 3,5 cm, wszystko pozamykane. Młoda waży 2950, reszta pomiarów oki. Mam nadzieję, że sie sprawdzi. no i jeśli nic się nie będzie działo to na 14 lipca dostałam skierowanie do szpitala więc wychodzi na to, że ok 15 już maluch będzie z drugiej strony brzucha. Ja chciałabym wytrzymać do 1 lipca a potem hulaj dusza ze wspomagaczami :D

reklama
Emyly- Miło się czyta dobre wiadomości:) Lepiej przenosić czy mieć poród w 39 tyg niż jak ja leżeć pół ciąży:p Traz to już będzie tylko dobrze. Ciąża już donoszona:)) A co za wspomagacze chcesz stosować:)?

Po wizycie:
Zuzia ma szacunkowo 2800
Tętno 150
Przepływy, płyn, łożysko - prawidłowo
Obwód główki 32cm
Rozwija się dobrze i prawidłowo.
Wyniki prawidłowe.
Pobrał wymaz na GBS.
Na swąd mi powiedział, żebym wzięła wapno bo może to uczulenie.
Na wszelki wypadek dostałam skierowanie do szpitala, nie wiem po co. Jakby się zaczął poród to mam jechać do szpitala i dać skierowanie, bo to zawsze inaczej mnie potraktują... Zadziwił mnie. No ale ok mam skierowanie.
Co do szyjki to jest luźna a dziecko niziutko. Poród może zacząć się dzisiaj a mogę i przenosić. Na dwoje babka wróżyła.

reklama
Super wiadomosci. U mnie ktg caly czas 140 a skurcze tez max do 20. Ale ostatnio tez mialam skurcze jednego dnia do 20 a w nocy juz na porodowce bylam tam pokazywaly na poczatku do max 40 a krzyz mnie bolal jak cholera... to moje dziecie takie wielkie tylko? Wedlug usg ma ok 3800..... strach sie bac

Do góry