reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Elifit - kciuki za jutro. Troche zazdroszcze że już bedziesz miala coreczke przy sobie

Carloska - zrobia badania, poleżysz, odpoczniesz i przywitasz dzieciaczka. Szybko minie, chiciaż wiadomo, że takie czekanie dłuży się w nieskonczoność. Możesz kkomuś np podesłać smsa w przypadku braku neta. Masz numer od ktorejs z dziewczyn??

Magdalenka, Arabelka
- dobrze, że dobrze po wizytach. Teraz czekać tylko na maluszki :*

dziewczyny sorry za wścibskie pytanie ale zawsze mnie to ciekawiło bo ogólnie jestem dość zielona w temacie, jakie są wskazania do cc, w sensie dlaczego musicie mieć cc?

Karola, u mnie to chyba nawet kilka wskazań. Zbyt cienka blizna po poprzedniej cc, za wąska miednica( niestety w ciąży w ogóle się nie poszerza i wyliczenia gina nie pozwalają na bezpieczny poród sn) i do tego wszystkiego w ciąży doszła małopłytkowość i jest duże prawdopodobieństwo, że będa musieli zastosowac znieczulenie ogólne (źle mi z tym, bo tego dowiedziałam się dzisiaj na wizycie).

Ależ Wam fajnie, że już wiecie co i jak i kiedy. Trzymam kciuki ze wszystkimi :)

Ja to jutro na ostatnią wizytę się wybieram. Trochę się martwię bo wyszły mi liczne bakterie w moczu :( mam nadzieję, że nie ma to wpływu na malutką.

W ogóle to jakaś mała panika mnie ogrania. Żebym nie wiem jak wypierała tą myśl, to niestety, ale cholernie boję się porodu, mimo, że już bym chciała, żeby się to stało :(

reklama
Ninja będzie dobrze, zobaczysz ;-) Jak nie ma za dużo tych bakterii, to pewnie Ci gin powie, że masz jeść coś z żurawiną. No i pij dużo, co by płukać te bakterie. Powodzenia na wizycie.

Kciuki za wizytujące jutro &&&
Za zgłaszające się do szpitala i cesarkowe ;-)

Ja jutro idę na pierwsze KTG. Muszę sama zapytać położną czy robić sobie mocz teraz, bo nie wiem już, czy dzieć mi uciska, czy się zapalenie przyplątało, ale coś mnie boli. Tylko siusiam całkiem normalnie, więc obstawiam jednak główkę :tak:

Do góry