reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Dziś poczytałam kilka art o cc, a że do jutra mam podjąć decyzję to raczej się też na cc zdecyduję. Rodzenie dzieci sn to nie moja specjalność.
Jak się uda chciałabym się umówić na 07-07-2014 :cool2: czyli 38t6d
Podobno teraz preferują umówione cc na 7 dni przed terminem.

reklama
Elifit trzymam kciuki za jutro! Za mnie też trzymajcie bo też wizytuje :)

Ja tam wolę przenosić nawet niż mieć cc, ale mam nadzieję że jednak trafie w termin ;)

melduję się po wizycie, wszystko OK, rozwarcie na opuszek aczkolwiek wg Gina na poród w ciągu najbliższego tygodnia raczej się nie zanosi :tak:
główka tak nisko, ze nie dało się jej za bardzo zmierzyć, Gin na oko szacował wagę, wyszło coś koło 3100 g :tak: przepływy wszystkie OK, serducho ok, ilość wód OK, AFI 11. Tylko pod KTG się należałam bo Mała spała i było za mało ruchów, dopiero po pół godzinie się obudziła i zaczęła wariować więc przycisk od liczenia ruchów poszedł w ruch :-D
po 15 min Gin stwierdził, że już wystarczy tych zapisów i, że wszystko jest ok :tak:
jeśli nie urodzę do 8 lipca (czyli do dnia terminu) to mam przyjść wtedy na wizytę.

ciekawi mnie tylko jedna rzecz, podczas ktg wyszedł mi jeden skurcz prawie na 60%, którego wcale nie czułam, więc kurka na ile % są skurcze, które czuję? :confused:

Mika pojechałam na ktg, potem ogląda zapis lekarz i podczas badania sam się zapytał, czy chcę cc i że jak tak, to oni w 39tc robią. jeszcze nie mam umówionego dokładnie, bo w piątek mam jeszcze raz na ktg podskoczyć i wtedy w zależności od zapisu i badania mi ustalą dokładnie. zaskoczyli mnie, bo zanim zdążyłam się zapytać, to sam lekarz rozwinął temat, że tu już zaraz 39 i trzeba się decydować. i Doti dobrze mówisz, teraz preferują właśnie 7 dni przed terminem cc

Ja też już po wizycie... KTG i przepływy OK, waga 2800g ale nie jestem zdziwiona - jest nawet lepiej bo z 10. centyla weszliśmy na 20ty. Jest jednak ale do wód płodowych, AFI spadło mi z 8 do 6,5. Muszę w piątek pojawić się na kontroli w szpitalu.

Na poród się nie zanosi, chciała mi nawet gin trochę pomasować szyjkę, ale się śmiała, że jest tak wysoko, że nawet ręką nie dosięga :-D

cieszę się za udane wizyty
Doti ja będę mieć cc w 39+1 tc
Sama byłam dziś u położnej, ale to tylko zmierzyła ciśnienie,sprawdziła mocz, posłuchała tętna dziecka i wymacała brzuch i tu moje zdziwienie, bo stwierdziła po dotyku że mały waży 2800-2900 a w sobotę na usg wyszło 2760 więc się nie pomyliła, mam nadzieję że jeszcze urośnie przez te 2 tygodnie

kciuki za jutrzejsze wizyty &&&

reklama
Mój gin też potrafi wagę na podstawie macania obstawić:tak: Powiedział mi kiedyś, że jemu usg i ktg do niczego tak naprawdę nie są potrzebne, bo bez tego ciąże kiedyś prowadził i było ok

Do góry