reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Dziewczyny dzisiaj mam cesarke decyzja dr. Felicjanskiego. Podali 2 steryd. Do 12 tna.

GiB chyba gburka Florjańskiego a nie Felicjańskiego :-D:-D:-D

Trzymamy kciuki, na pewno wiedzą co robią i tak będzie najlepiej.

Ja się też dziś dowiem czy mój poród daleko w kosmosie, ale coś czuję, że dotrzymam tu towarzystwa do połowy lipca :-D

reklama
Pola, jestes kochana,dziekuje, ze mnie pocieszasz.
tyle, ze na mnie nic nie dziala, mysl o tym, ze za pare dni zostaje sama mnie wykancza psychicznie :(

Gosia strasznie mocno kciuki zaciskamy z Zuzią. Na pewno będzie dobrze. Zobacz na nasze lipcowe wcześniaczki super dają sobie radę :)
Makota nie wierze że mnie zostawiłas ;) chociaż jak się tylu z nas śniłas to normalne że ci wywołałyśmy ;) :D
Pola no my niby daleko w polu a tu kij wie. Może się w ciągu paru godz rozkręcić. Ja się jutro dowiem :)
Darunia ciesze się że u was wszystko gładko idzie. No i nie ma jak w domu :)

Hubson- Tak mi przykro... Tulę Cię.. :* Szkoda że nie da się już nic zmienić.. Ale pamiętaj że to nie koniec świata.. Dasz radę przecież wiesz!

Makota mocno trzymam kciuki! Obyś za długo już nie musiała się męczyć...
Gosia wszystko będzie dobrze. Najważniejsze, że jesteś pod opieką. Także trzymam kciuki!
Hubson bardzo chciałabym Ci poprawić nastrój. Wiem, że czasem ciężko nastawić się chociaż troszkę pozytywnie:(

Dziewczyny ja po wczorajszej wizycie trochę się podłamałam:-( Lekarz podczas usg mówi do mnie, że dziecko nie urosło za dużo:no: Za chwilę zaczął poszczególne pomiary i były one tak rozbieżne, że myślałam, że tam zejdę na zawał:-(W pierwszej chwili mnie zatkało, potem pytam więc co jest nie tak? A on na to, że widocznie źle zmierzył i zaczął jeszcze raz mierzyć i było lepiej, ale jakoś tak miałam wrażenie, że się nie przyłożył.. Mam taki mętlik w głowie, że nie wiem co myśleć. Ilość wód ok, szyjka w miare, z lekkim rozwarciem przy ujściu, ale ostatnio też tak miałam. Dziecko w konsekwencji dokładniejszych pomiarów ma niecałe 3 kg. Na dzień dzisiejszy mam dosyć wszystkiego... Mam przyjść do niego na ktg 10 lipca, potem 11 lipca wizyta. Jego podejście mnie dobiło. Pytałam, czy wszystko ok. On, że tak, ale jakoś nie rozwiał moich wątpliwości :(((((((((((

Catsun nie strasz mnie że poniżej 2 cm szyjka grozi już porodem bo ja 2 tygodnie temu miałam 1 cm
Kopacz też się boję cc, przy pierwszym dziecku nie planowałam cc i nie miałam kiedy o tym myśleć, teraz się boję mimo że szybko doszłam do siebie po cc
GosiaiBartek trzymam kciuki bardzo mocno &&&
za Ciebie też Makota &&& chyba że już tulicie swoje maleństwa, lecę na główny wątek

Venus nie wkręcaj sobie nic złego, skoro powiedział, że jest ok, to pewnie jest..

Ianka w 35tc miałaś 1cm? No to u nas by Cię do łózka pasami przypięli z kołkami pod tyłkiem;-)

reklama
joł, jestem po i w sumie zadowolona..

nadal mamy mało wód.. ale nie za mało.. żeby było więcej, to należy... więcej leżeć. Bo ponoć wtedy mniej się "wypycha" :sorry2:Pić swoją drogą, leżeć - swoją.

z pomiarów junior wychodzi idealnie 35+1, 35+2, wagowo oszacowany na 2630g więc już przyzwoicie.

mogę odstawiać no-spę forte, ewentualnie brać doraźnie gdyby brzuchol za bardzo się stawiał, magnez natomiast jeszcze tydzień - Pani dr chce, żeby na liczniku było 36.... ale stwierdziła też, że 7.07 to bardzo ładna data ;-) kolejną wizytę wyznaczyła na 9.07
bobas jest zabezpieczony sterydami, także powinno być ok... na głowie stawać nie będę, aczkolwiek mam zielone światło i mogę się seksić 3x dziennie od przyszłego tygodnia ;-)
... nie wiadomo czy to cokolwiek coś da, bo szyja trzyma porządnie, wymiarów nie podawała...

uparłam się na kolejny wymaz GBS bo wynik ze szpitala mam z 28.05 i nie chcę żeby bobasa niepotrzebnie antybiotykami truli, bo wtedy był ujemny...

także wszystko ładnie fajnie poza wodami... 3.07 mam być w szpitalu na kontroli w PATOLOGII CIĄŻY więc jeżeli będzie źle, to mnie pewnie zostawią... ale może "wyleżę" dobre wody.
Ogólnie chciałabym ACTION rodzenie, a nie ACTION leżenie na patologii ciąży i czekanie na naturalny poród fizjologiczny 40 tc + ;-)

Do góry