reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Gosia, nieustanne kciuki i ciepłe myśli!!! najważniejsze, że dzieć monitorowany. Teraz już musi byc dobrze!!

kopacz, juz niedługo :tak:

reklama
Gosiu trzymam kciuki by wszystko ułożyło się jak najlepiej. Na pewno jesteś pod dobrą opieką! Pisz co u ciebie jak bedziesz wiedzieć więcej. No i jeśli trzeba ci coś podrzucić to też pisz.

GiB trzymam mocno kciuki i cieszę się, że jesteś na Borowskiej. Z problemem nie mogłaś lepiej trafić. Na pewno wszystko będzie dobrze, po prostu synek będzie drobniejszy. Jak zobaczyłam nazwisko Kucharski to aż mi para poszła uszami i wszystko do mnie wróciło:angry: Dla niego lepiej abym go jednak nigdy nie spotkała. Dawaj znać co u Ciebie.

Catsun synek już słusznej wagi, myślę też, że z Twoim etapem ciąży w ogóle już nie ma co się stresować skróconą szyjką :-)

kopacz przynajmniej wiesz na czym stoisz :-) choć ja na te pozycje dziecka zawsze patrzę z przymrużeniem oka, bo dwóm moim kumpelom dzieci zrobiły numer i poodwracały się jakoś 2-3 dni przed cesarkami w 39tc :-)

agulam kciuki za KTG i przepływy.

ja w końcu na żadną IP się nie wybrałam, bo mi się dzieć rozszalał. Może zmieniła godziny zabaw. Byłoby dobrze, bo co jestem na wizycie to sobie śpi i mi położne brzuchem trzęsą a ona nic, gin się stresuje a ja przy okazji i tak to wygląda, a tak jak koło wieczora teraz buszuje to akurat może dziś w godzinę wizyty trafi :-)

Moze to nienajlepszy moment z powodu problemow Gosi, ale chcialam Wam tutaj niesmialo pochwalic sie, ze tydzien temu na swiat przyszly moje dzieci: Nikodem 3040 gram i 51 cm oraz Hania 2850 gr i 54 cm. Wydaja mi sie takie malenkie, ale personel szpitala byl niezwykle zaskoczony ich waga, stanem zdrowia i tym, ze udalo mi sie donosi ciaze tak daleko. Wczoraj wyszlismy ze szpitala. W domu dzieciaczki o wiele lepiej spia w nocy niz w szpitalu.
I powiem Wam jeszcze tak z wlasnego doswiadczenia, ze porod sn jest o wiele lepszy niz cesarka. A przechodzilam jedno i drugie. Po sn smigalam juz po 2 dniach a po cesarce minal tydzien i wciaz ledwo sie wlecze.

No i jeszcze jedna bardzo dobra wiadomosc, ale tak zeby nie zapeszyc. Karmie malenstwa tylko piersia, na czym bardzo mi zalezalo, przybieraja na wadze, pokarmu mi starcza i mysle, ze spokojnie starczyloby dla jeszcze jednego dziecka :-D

GiB no właśnie gdyby tylko piciem wody dało się to naprawić, ale jak przepływy do bani, to muszą sprawdzać dokładnie, bo co z tego, że wody wyrównasz jak dziecko i tak nie dostanie tego, co potrzebuje.. U mnie przepływy były ok i nie znam przyczyny, u Ciebie raczej wiadomo co zawiniło. Cieszę się, że masz dobrą opiekę. Staraj się odwrócić na maksa uwagę od tego ktg skoro dobijają Cię jego odgłosy. No i nie przejmuj się wagą - jak mówi Pola, jak jest mało wód, to usg nie działa jak powinno i pomiary zazwyczaj są zaniżone.
Edit: spróbuj się uprzeć przy sterydach, jedna doba już Was nie zbawi raczej, a nie będzie respiratora..

Kopacz to może urodzimy razem, przynajmniej masz z głowy pytanie czy to już, czy jeszcze poczekać, czy jechać na IP;-)

GiB bedzie dobrze :) z malenstwem na pewno bedzie wszystko dobrze :)

Elifit to sie streszczaj :) to razem urodzimy ;)

Powiem wam ze ja sie boje tej cc.ze wolalabym sn.no ale maly od 2 miesiect q takiej pozycji i lekarze mowia ze slabo widza to aby sie przekrecil.teraz mam tydzien zeby sie psychicznie nastawic na cc...inaczej zwariuje.tylko czemu musze tam juz byc o 7 rano naczczo i to dzien wczesniej?beda mnie tyle glodzic?jak tak to na pewno cos ukradkiem zjem...

reklama
Kopacz zrobią Ci badania - morfo, mocz itp i będziesz miała konsultację z anestezjologiem itd. Spokojnie, takie są procedury

Do góry