reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Mnie lekarka powiedziała że jak się raz ma dodatni to mimo wyleczenia jest się nosicielem i może być aktywny np przy odbycie. Przy porodzie antybiotyk i w kolejnej ciąży przy porodzie też. Jak ujemny to luz

oogla ja wcale nie robiłam :( i nawet nie mam możliwości zrobić

ja byłam dzis na usg, mały waży 2760 czyli chyba nie tak dużo?! wody w normie, siusiak jest, i podobno wszystko w normie, cieszę się że jednak pojechałam jakoś się uspokoiłam

Oolga - ja badanie na paciorkowca robione mialam na miesiac przed przewidywanym terminem porodu. Ostatnio byla tez rozmowa na temat tego, czy powtarzalysmy badania na hiv, toxo itd. Ja wszystkie robione mialam raz. Wpisane w karte ciazy i niepowtarzane

Nie wiecie może czy w przypadku ujemnego wyniku na obecność paciorkowca badanie powinno być tuż przed porodem jeszcze powtórzone?

Mi robili w 34tc i teraz za tydzień też będą powtarzać, ale u mnie to też ze względu na pessar - zawsze to ciało obce i może nasilać infekcje.

Alez sie rozwscieczyla ;)

Od wczoraj brzuch bolal mnie jak na okres. Dzis chwycilo mnie kilka mocnych skurczy i brzuch mialam twardy jak kamien, a wieczorem w ubikacji zobaczylam cos, co wygladalo na czop. Poza tym mialam mokra wkladke i chcialam dla spokojnosci pojechac na IP.

Dowiedzialam sie, ze moje dziecko jest daleko w kosmosie, a porod daleko w polu. Ponadto dziecko jest duze i czeka mnie trudny porod, bo szyjka jest az pod sam krzyz czy jakos tak...

Ja nie wiem, czy ona byla glodna, czy nienormalna, czy jakas niewyzyta, ale mialam ochote jej przywalic...

Moj gin przez 8 miesiecy nie prorokowal mi trudnego porodu a ona wyciagnela asa z rekawa na 2 tyg przed rozwiazaniem...

Ja ostatnio pytałam swojego gina, czy do porodu trzeba będzie powtarzać paciorki i stwierdził, że jak się robi badanie między 35 a 37 tygodniem, to się nie powtarza. Mi zrobił właśnie w 35 i nie sądzę, żebym miała mieć powtórkę tym bardziej, że czeka mnie jeszcze tylko jedna wizyta 4 lipca.

Makota ja też dziś zaliczyłam IP. Wstałam rano i zaczęło mi coś kapać z pomiędzy nóg, przeraziłam się, że to wody mi się sączą, więc obudziłam m. i pojechaliśmy sprawdzić. Na szczęście okazało się, że to fałszywy alarm - to był jakiś taki rozwodniony śluz. Ale za to zaliczyłam pierwsze ktg. Śmiesznie wiucha jak najeżdża na pępowinę :D

A mówiła Ci ile mniej więcej waży twój szkrab?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry