reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Jezeli chodzi o wage to moje dzieci w 31 tyg mialy 2100 i 2000 gram. W 34 natomiast 2900 i 2700. Tylko tez wezmy pod uwage, ze czasem cos zle pomierza na usg i wynik jest zaklamany.

reklama
kazda z nas wie ze pomiar z USG rozni sie od rzecywistosci ale i tak zawsze czekam z niecerpliwoscia na usg :-D

darunia spore Twoje dzieciaczki:)

podobno z wrzesniowek dziewzcyna urodziła juz bliźniaki:szok:

Makota tak właśnie mi się wydaje, bo on jak jest ok, to omija temat, czasem zapomina do mnie gadać, już się Przyzwyczaiłam.
Karola termin mam dwa dni po Twoim, to chyba nie zapomnę. A nawet jak, to myślę, że Szymek się przypomni.

Katka u mnie w 33 tygodniu było 2254g, ale wtedy gin stwierdził że to jest większy jakieś dwa tygodnie. Więc chyba waga Twojej małej nie jest zła.

Catsun ja antybiotyki zaliczyłam cztery. Przecież to nie nasza wina, jak mus to mus. Ale takie teksty niestety znam na pamięć. Wszyscy wiedzą lepiej od lekarza i muszą wtrącić swoje trzy grosze.

Powodzenia dla wizytujących dzisiaj:thumbup::thumbup:

Agula, I, II, III to sa stopnie dojrzalosci lozyska. Ty masz calkiem mlode, ja juz troszke starsze, ale na dany stap ciazy jest ok. Ja mam troche schizy, bo z 1 synem juz w 31 tc mialam dojrzalosc III. I Igor przez to urodzil sie z hipotrofia.

Agula, I, II, III to sa stopnie dojrzalosci lozyska. Ty masz calkiem mlode, ja juz troszke starsze, ale na dany stap ciazy jest ok. Ja mam troche schizy, bo z 1 synem juz w 31 tc mialam dojrzalosc III. I Igor przez to urodzil sie z hipotrofia.

ja w 35 tc miałam II stopień i lekarz mówił, że spoko.

kurde a ja nawet nie wiem jak u mnie z ilością wód czy łożyskiem, nic nie mam napisane i lekarz mi też nic nie mówił, a ja nie wiedziałam, że to się sprawdza i dopiero teraz się dopytam Tylko u nas jest takie słabe usg, że np. nie ma dopplera... Miałam robionego dopplera raz gdzie indziej, ale mi gin powiedział, że nie ma wskazań do robienia przepływów i więcej nie robiłam...

Seroise u mnie też główka "starsza" niż ciąża a brzuszek mniejszy, ale ważne, że rośnie.

Darunia, Elifit trzymam kciuki za wizyty!!!

reklama
Jak cc to szybciej będę tulić małą ale pierwszy miesiąc będzie do bani. Szwy będą ciągnąć no i ten niedosyt że się nie urodziło naturalnie. Dziecko mi dadzą dopiero po 7h.
Natomiast sn jak będę próbować to nie wiadomo kiedy. Wez się męcz w te upały a i tak mogą mi zrobić cc bo coś tam wyniknie w trakcie akcji porodowej. Krocze pęknie i potem ehh. No ale od razu dziecko na piers kładą i do sali.
Ja cc znam i może dlatego mnie obojętne.

Do góry