reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Karola to ja na NFZ chodzę i miałam przeziernosc sprawdzaną. Fakt że na NFZ nie masz co miesiąc usg i wszystkich przepływów itp ale prywatnie to ty za to płacisz więc wymagaj. Jak Jagodka mówi .. odezwij się to ci zrobi. To normalne przecież że wszystko robią szybko żeby jak najwięcej pacjentek i jsk najszybciej skończyć pracę.

Kopacz no właśnie co z tą skargą? U nas też ciężarne nie mają pierwszeństwa co za głupota :/

Darunia powodzenia na wizycie &&&

reklama
A ja zdecydowałam że pójdę na wizytę za 2 tygodnie. Nie chce się denerwować żeby potem znów nie było że nagle coś nie tak. Bo wiecie u mnie tych wód jest bardzo dużo a dzidzia mała.
33 tc i ma 1900 możecie sprawdzić jak to u was wyglądało???
Sprawdzilam jak z Natalka to miałam usg w 34 tc i wtedy miała ok 2300. Trochę duża różnica.
Samą wagą dzidzi się nie martwię bo może być maluszkiem. Ale te wody.

Makota, oczywiscie, ze kopacza pytalam - poplatalo mi sie :)

Katka, idz za 2 tygodnie, kto to widzial, zeby pod koniec 5 tyg czekac??
sprawdzilam, Olek w 32.2 tc wazyl 1900 i nic gin nie mowil, ze malo.

Katka- Też bym nie wytrzymała 5 tygodni do wizyty:/ Ja chodze teraz już co 2 tyg. Wcześniej co 3. Jak teraz już końcówka, tu coś zaboli, tu brzuch stwardnieje itd. Każda z nas sie zastanawia ile dzidziuś waży.. To lepiej iść wcześniej. Wtedy każda mama bardziej spokojna i uśmiechnięta;)

Jagódka- Mi za każdym razem Gin robi przepływy - w głowce i w oępowinie, sprawdza wody i czy łożysko się nie starzeje. No i pomiary. U mnie to standard. A ile już waży Twój bobas:)?

Makota, mama bobasa - ja w ciąży miałam 2 razy antybiotyk bo tez na początku ciąży z 4 miesiące co chwile bolało mnie gardło lub zapalenie zatok... I co ktoś pytał jak się czuję i mówiłam że tak sobie ale biore antybiotyk i czekam żeby to się skończyło to słyszałam: Antybiotyk!!!!! A to nie zaszkodzi dziecku!!!!!!!!! (Jak bym chciała krzywde zrobić dziecku) Odp: że lekarz chyba wie co robi..

a później jak siedziałam w domu to wpadałam przez takie głuoie teksty w panike i doła ! Bo jak każdy tak reagował :/ Teraz wiem że ludzie po prostu nie są doinformowani.. Bo jak niby miałam wyleczyć zapalenie zatok wodą morską czy inhalacjami z solą.. Większe zło jak mama chora...

Ostatnia edycja:
Ja w tej ciąży antybiotyku nie miałam, ale za to trzy razy sterydy do nosa, więc też niezbyt fajnie. A z Ola miałam trzy razy antybiotyk i wszystko z nią ok

zlozyla, odp jej ze prosza o szczegoly wiec im wszystko w szczegolach napisala, mysleli pewnie ze nic nie napisze, ale pewnie maja to w dupie bo on jest chyba wspolwlascicielem tej przychodni...wiec maja to gleboko w dupie :angry: ale na szczescie to ostatnia wizyta u niego byla, wczoraj sie mnie pytal gdzie chce rodzic to mu powiedzialam ze dolny slask, i sie spytal kiedy jade - sroda, a on ze musze byc na wizycie za 2 tyg, tralalala, pojde tam na wizyte do tego gina co prawdopodobnie bedzie mnie cial :sorry:

gratki za udane wizyty:)

kciuki za dziesiejsze wizytujace:)

Jagodka kiedy mas tearz wizyte?

karola ja ostatnio sama poprosilam o usg ,spytalam owody plodowe,za cos mu place pzreciez:sorry:

katka dobrzez e wizyta pzresuneita,ja bym tyle nie wytrzymalaa:no:

dziewczyny co z tym lozyskeim?patrze w karte i mam wpisane I/II stopien,tylna scianka?

moja dzidzia w 34+5 wazyła 2860

reklama
Kopacz- Co do płaczu na filmach o porodach mam to samo:/ Zawsze ryczę. Ostatnio czytałam książkę: Położna -Jeannette Kalyta. W 2 dni ją przeczytałam.. I co jakiś czas płacz..... Jak byś chciała mogę spróbować przesłać

Do góry