reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Katka no ja bym się umówiła za te 2 tygodnie, dla własnego spokoju. Chociażby żeby sprawdził tą ilość wód u Ciebie. 5 tygodni to dość długo.
Castun no widzisz, warto było jechać, choćby po to by się uspokoić. Dobrze, że wszystko jest oki.
Kopacz kciuki żeby mały się jeszcze obrócił ;-)
Elifit powodzenia!

reklama
Gosia i Bartek nie dodam nic więcej niż dziewczyny, pij dziewczyno pij, na pewno nie zaszkodzi
mama_bobaska ale wysokie ciśnienie, lekarz nie przepisałby Ci tabletek jakby były niebezpieczne, odpoczywaj ile się da i nie stresuj
Catsun to super wieści, dobrze że pojechałaś, możesz teraz spać spokojnie
Katka piszę Ci że rzadko wizyty a sama miałam w kwietniu ostatnie usg, są tylko wizyty u położnych ale żadnych usg już do porodu, i chociażby dla tych wód płodowych bym się wybrała
kopacz ładna waga synka, a jeszcze może zrobi Ci psikusa i się przekręci

powiem wam ze mi to juz chyba wszystko jedno jak sie urodzi, oby sie urodzil caly i zdrowy..jedyne co mnie martwi to to ze nie daja dziecka od razu po cc :-(

kopacz ale upewniałaś się że nie dają? ja dostałam małą jak mnie tylko zszyli , no ale trochę inaczej to wygląda tutaj

powiem wam ze mi to juz chyba wszystko jedno jak sie urodzi, oby sie urodzil caly i zdrowy..jedyne co mnie martwi to to ze nie daja dziecka od razu po cc :-(

Moja kolezanka poszla na cc w 39 tc. Zrobili jej usg. Maly byl glowka w dol. Urodzila sn. Cuda sie zdarzaja :p

Catusun - teraz mozesz spac spokojnie
Katka - ja poszlabym szybciej i wymusilabym usg
Elifit - powodzenia! Ty z terminem podobnie jak ja wiec jestem zadna informacji :p

GiB pij dużo, moja gin twierdzi, że to owszem może pomóc.

Catsun dobrze, że pojechałaś, możesz spać spokojnie :-)

Kopacz niezła waga! Trzymam kciuki za przekręcenie, wszystko jest możliwe, mojej koleżance dziecię przekręciło się 2 dni przed terminem porodu a już miała wyznaczony termin CC (czekano do ostatniej chwili).

Ja też już po wizycie. Szyjka długa, bez rozwarcia. Żadnych oznak porodu. KTG prawidłowe, ilość wód i przepływy także. Odstawiamy Duphaston. No, ale zawsze jest ale... Moje dziecię znów spadło w centylach i teraz jest na 10.tym. 2500g o których pisałam wczoraj to było moje pobożne życzenie... W tej chwili mała ma niby 2400g. Plan mojej gin na najbliższy czas to KTG za tydzień (namyśliła się po przeliczeniu centyli), wizyta za 2tyg, wizyta za 3 tyg i jakby dalej nie było porodu to 11.07 bezwzględnie przyjęcie do szpitala (tydzień po terminie).

Hobbit - może nie idealny i wymarzony ale plan to połowa sukcesu, przynajmniej masz się czego trzymać!

Mamo_bobasa - a czy oni nie powinni cię z takim ciśnieniem na obserwacji zostawić?

W opisie wizyty coś tam niby jest wpisane ale wolałabym, żeby to było jasno określone np. w zakładce badania do zrobienia :-p ale nic, jutro zobaczymy. Może uda mi się gdzieś na KTG wepchnąć bo te skurcze mnie trochę niepokoją.

Hobbit - może po prostu córcia będzie drobna ? ale w sumie dobrze, że lekarz zdecydował się na częstszą kontrolę :tak:
kopacz - 4 h w kolejce ? :szok: to naprawdę przegięcie:baffled: co mogę powiedzieć tak jak piszą dziewczyny, wszystko może się jeszcze zdarzyć :tak:

Castun - dobrze, że wszystko oki, pojechałaś i chociaż możesz teraz spać spokojnie

GiB - może faktycznie to te upały i się trochę odwodniłaś ? pij dużo, trzymam kciuki za poprawę:tak:

Katka - jeśli masz się niepokoić to umów się na za 2 tygodnie:tak:

Ja też po wizycie, córcia waży 2200g, szyjka zamknięta 30mm i jak lekarz powiedział nic nie wskazuje na wcześniejszy poród, jedyna rzecz, która mnie niepokoi to pomiary:
główka 35w4d ,
kość udowa 34w1d,
a brzuszek 32w1d
trochę spora różnica..... chociaż lekarz powiedział, że mam się niczym nie martwić i że jest ok, bo waga jest w porządku, sama nie wiem co o tym myśleć ......:confused:
kolejna wizyta dopiero 9.07 więc też mam miesiąc czekania, myślałam, że na tym etapie będziemy częściej wizytować, no ale widocznie nie ma takiej potrzeby,
aha pobrał mi też GBS ale wymaz tylko z pochwy :confused:

Seorise może szczuplutka będzie, w sensie chudy brzuszek będzie miala, albo lekarzowi sie źle kółko zaznaczylo, przecież kazde pół mm to kilka dni różnicy. Nie martw się na zapas.ale późno masz kolejna wizytę...

Hobbit dobrze ze jesteś pod stała kontrolą, ale może u ciebie też drobniutki bobasek będzie?

Kopacz ty to sie naczekasz zawsze...ale już końcówka

reklama
Catsun, dobrze, ze pojechalas i skonczylo sie tylko na strachu.

Kopacz, pieknie wazy Twoje dziecko, ciekawe, czy dobije do 4 kg. szanse na obrot jeszcze ma, wiex poki co sie nie stresuj tym. Doktorek znowu olal pacjentki i sie spoznil, ze tyle czekalas?

Seorise, jak lekarz mowil, ze ok to sie nie przejmuj. Teraz dopiero dzieci zaczynaja obrastac w tluszczyk, a waga jak na ten tydzien nie jest zla. W koncu jeszcze troche czasu zostalo. Przeplywy i lozysko ok?

Hobbit, moj synek tez drobny, bo ledwie 2600 wazy. Poki lozysko i przeplywy w normie to sie nie martw :)

Ostatnia edycja:
Do góry