reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

floriana - "Troszkę mnie zdołował mówiąc, że mam dość dużo wód płodowych i że pewnie jem za dużo słodyczy/owoców/soków owocowych." Ale to chodzi o to, że od diety masz za dużo wód, tak?

tak, nadmiar glukozy powoduje przechodzenie wody do łożyska. Macica ma wtedy większe rozmiary niż powinna, szybciej musi rosnąć, a to może powodować częstsze skurcze no i w rezultacie przedwczesny poród. Tak mi wytłumaczył lekarz i jest to dla mnie logiczne, chociaż jak szukam w necie to owszem zbyt duża ilość wód to może być skutkiem cukrzycy ciężarnych, ale o samej diecie bogatej w cukry proste nic nie piszą;) Pozostaje zaufać lekarzowi. Postanowiłam się nie przejmować i przyjrzeć diecie, w końcu 2 tyg temu byłam na połówkowym i wtedy ilość wód była normalna.

reklama
Mi tez lekarz mówił że mały ma dużo wód ale nie mówił, że jest coś nie w normie, więc uznałam, że tak ma być bo jakby było coś źle to by pewnie powiedział. Laleczka ja też pojechałam z krzywej cukrowej do domu, mam km i przyjechałam to leżałam, żeby nie wróciło:) więc też raczej sądzę, że wynik nie będzie przekłamany.

Na wzw byłam szczepiona, czy M był tego nie wiem. Czekamy na wieści bo dzisiaj ma mieć badania.

No ja się do tego prywatnego przywiazałam bo to dobry specjalista ale 120zl za wizytę czasem boli.

Wiecie ja się starałam o dziecko kilka lat i wizyty były nawet dwa razy w miesiącu, a koszt taki sam jak u Ciebie Michalina i jeszcze drogie leki, stymulacja, badania itp. Także ciąża pod tym względem u mnie niczego nie zmieniła:-p

Ja juz po. Nie wiedzialam, ze moj lekarz usg robi osobno i wizyty osobno. Przez to czulam sie jak kretynka, bo lezac opowiadalam mu jak bylo w szpitalu, a on kazal mi przyjsc we wtorek :/ zrobil usg 4D ktorym mocniej zajarany byl M. Widzialam buzke, stopki i raczki, a poza tym nie wiem co widzialam, bo maly bardzo sie ruszal. Fajnie, ze dziecko zdrowe, ale to usg mnie wkurzylo. Nie dosc, ze nie powiedzialam co w szpitalu to ekarz chyba byl zdziwiony, ze umowilam sie od razu na usg bez wizyty :/ poza tym mowil, ze usg 4D robi ok 30 tyg bo teraz malo widac. M. Poszedl do swoich rodzicow ze zdjeciem, oni zajarani wnukiem, a ja sie musze z tym wszystkim przespac, bo jestem zla na ta sytuacje. Oni wszyscy sa tak zajarani plcia ,ze nawet nie pytaja czy to dziecko jest zdrowe i czy ze mna ok :/ Z TEGO WSZYSTKIEGO ZAPOMNIALAM KTO DZIS WIZYTOWAL, ALE CZEKAM NA WIESCI LEPSZE OD MOICH :)

U nas po wizycie w Polsce u gina wyszło dokładnie to samo czyli 4.07 poród i płeć bez zmian - nowy mężczyzna w moim życiu :)
Mały ważył 549g w 22t5d. Narządy w normie, nożki i rączki ślicznie długie takie :D Ziewał sobie, chyba spał bo nic a nic nie chciał się ruszyć. Także w niecałe 10min dr wszystko zmierzył i koniec wizyty. jeszcze sprawdziłam szyjkę która mierzy 3,78cm i dr powiedział, że dobrze. długa zamknięta, póki co poród przedwczesny mi nie grozi :) Także ufff wszystko jest ok :D

aNilewe super, że wszystko oki.
Makota, dobrze, że wszystko w porządku, a na wizytę się umów :)

Ja idę na wizytę jutro rano, ale nie wiem czy z krótkim USG czy już z połówkowym. Tak czy inaczej, trzymajcie proszę kciuki :)

reklama
Makota - głowa do góry (jeszcze nie raz teściowe cię zdenerwują ;-)), najważniejsze, że dziecko jest zdrowe :tak:
aNilewe - gratuluję udanje wizyty i nowego męszczyzny :-D
Bellina - trzymam kciuki za dziś &&&&&:-)

---------------------------------------------------------------
USG połówkowe 19 tydz 5 dzień

Nie ma chyba sensu wpisywać wszystkich parametrów, lekarka uwidoczniła narządy, serce 4-jamowe, drogi wypr. z serca ok, pępowina trójnaczyniowa, wody w normie, szyjka 4,3 cm, waga 352g. A poniżej zdjęcia - przepraszam, że niewyraźne, ale to zdjęcie ze zdjęcia. Jajka za to bardzo wyraźne :-p

jajka 1.jpg

DSC09117.jpg

Załączniki

• DSC09117.jpg
    DSC09117.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 114
  • jajka 1.jpg
    jajka 1.jpg
    12,5 KB · Wyświetleń: 124
Ostatnia edycja:
Do góry