reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Dziewczyny gratuluję poznania płci :-) jak tak dalej pójdzie ostatnia zostanę niewiedząca:sorry2: ale mam termin na 30.07, więc czegosię mogę spodziewać...
Jagódka - choć dla ciebie to niewielkie pocieszenie jestem tego samego zdania co Pola, myślę, że ten sam lekarz, na takim samym sprzęcie to będzie najlepsze rozwiązanie.

Michalina, urodziłam dziecko z hipotrofią, Klaudia ważyła 2440g, prawie nie miała tkanki tłuszczowej, to waga wcześniaka. Potem spadła do 2100g - wiesz jakie to maleństwo? Mimo, że ciąża donoszona, dziecko w pewnym momencie przestało rosnąć. Przepływy były prawidłowe, łożysko ładne, pępowina w porządku, ja wyniki miałam piękne do samego końca - nit nie wie dlaczego. Teraz 17 dni różnicy między dwoma usg, a dziecko urosło tylko "o tydzień" - jeśli to błąd pomiaru, to pikuś. Ale jeśli on już na tym etapie zwolnił, to mogę mieć problem.. Pogadam dziś z ginem.

O Kurcze, brzmi nieciekawie. Mój brat był wcześniakiem, niecałe 2kg. Maluśkie dzieciaczki.
Hmm dziwne, że nikt nie odkrył dlaczego tak się dzieje. A czytałaś o innych tego typu przypadkach? Pewnie się zdarzaj, może są gdzieś opisane.
Daj znać co ci lekarz powiedział.

Michalina hipotrofia dot. 3-10% ciąż. Pewnie, że czytałam..Wszystkie znane przyczyny u nas wykluczono. W 39 tc miałam wywoływany poród, żeby dziecko wreszcie zaczęło rosnąć, z tego co wiem, dłuższe zahamowanie wzrostu w macicy może grozić nawet śmiercią dziecka. Na szczęście Klaudia nadrobiła i teraz jest zdrową i dużą dziewczynką, ale bałam się potwornie o jej zdrowie pod koniec ciąży i na początku jej życia.

reklama
Jagódka lepiej sprawdzić,ale może faktycznie te pomiary były niedokładnie zrobione. Trzymam kciuki. Moja przyjaciółka urodziła 3 miesiące temu Synka i też przestał jej rosnąć,ale jakoś w 8 miesiącu. Ważył tylko 2400g....Teraz ślicznie rośnie, ale też nie znaleziono przyczyny, bo wszystko było ok.
Karola zdjęcie super!!
Ka.wo ja łączę się w bólu z niewiedzy jeśli chodzi o płeć;))) Mam nadzieję, że jutro się dowiem!

Do góry