reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Jagódka, pimafucin zamów w doz.pl. Jest ok 10 zł tańszy.
Fajnie ze Adaś ma sie dobrze i ze pieknie rośnie. Wczesniej nie bralas witamin?

reklama
Nie, nie było potrzeby, zazwyczaj raz na tydzień w porywach wcisnęłam w siebie matruelle, bo źle się po niej czuję.. Ja wyniki w ciąży mam bardzo ładne, odżywiam się ok, więc po co się faszerować sztucznymi witaminami - o ich przyswajalności nawet nie wspomnę:-p
Dzięki mam zamiar właśnie w dozie zamówić!

Ja dziś miałam wizytę. Była szansa za szybkie usg ale oczywiście w moim przypadku "nie ma potrzeby". Rozmowa z pielęgniarką, pobieranie krwi na żelazo i tarczycę. Potem wizyta z lekarzem, który tylko posłuchał serduszka maluszka i wymigał się od usg pomimo, że prosiłam. Tak to już jest z naszą irlandzką opieką. Skoro jest ok to po co nadużywać. Rozumiem, ale ostatnio 3 koleżanki były i każda miała innego lekarza i każda miała bardzo szybkie 2minutowe usg a na mnie padło że nie i kropka. Trudno, za tydzień sobie pooglądam w 4d :D
Twardnienie macicy w ciągu dobry jest ok, jeśli maluszki nie ruszają się codziennie żywo i mocno też jest ok na tym etapie.
Co tylko mi jeszcze dr zalecił żeby zaszczepić się przeciw grypie bo ponoć odbierali niedawno poród w 29tyg ciąży bo mama miała grypę i musieli wywołać poród bo już było niebezpiecznie. Teraz się zastanawiam, bo nigdy się na grypę nie szczepiłam.

Jagódka cieszę się, że u was ok. Bo jak się tak czyta to człowiek się martwi mimo, że znamy się tylko przez bb.

arabelka gratuluję synka :)

2411magdalenka fajnie, że trafił wam się chłopak, siostry się ucieszą :D

Gosia i Bartek wytrzymasz :D warto czekać na takie wieści

jagódka no to super, że jest OK.

ja też mam zrobić morfologię, mocz i glukozę.

dziewczyny jakie jeszcze macie zrobić badania?

ja mam zrobić:

- morfologia
- mocz z oceną osadu
- OGTT 75 test obciążenia glukozą
- POC- odczyn Coombs'a (nie mam pojęcia co to ale zaraz sobie to wygoogluję) :-D
- toxoplazmoza IgG i IgM

dodatkowo mam się zgłosić do mojego lekarza rodzinnego celem objęcia opieką przez położną środowiskową.

arabelka no wychodzi na to, że teoria obalona :eek:

wg 2 programów do wyznaczania owulacji owu miałam w 18 dniu cyklu, wtedy też był szczyt śluzu płodnego więc wg wszytskich znaków na niebie i ziemi wtedy powinna być owulacja. Aczkolwiek miałam jeszcze dziwny skok temperatury w 22 dc ale wtedy śluz już był niepłodny i to od kilku dni. Nie wiem czy owulacja może być 4 dni po ostatnim śluzie płodnym :confused::confused::confused: no ale to by wtedy wyjaśniało dlaczego wyszła dziewczynka bo ostatnie bobosexy były właśnie w 18 i 19 dc.

oto mój szczęśliwy wykres
Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

Dzięki Dziewczyny:tak: gin powiedział, że oczywiście będzie miał wzgląd na wagą Małego mając wiedzę o wadze Klaudii, ale dopiero po 28tc

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt!! Cieszę się że wszystko u Was dobrze:)
aNilewe szkoda, że nie udało się zrobic usg...

Ja dzisiaj mam wizytę i jak zwykle bardzo się denerwuję:/ Trzymajcie proszę kciuki!!

karola ja toxo miałam robioną na samym początku. A tak to niektóre badania będę miała przepisane dopiero jak będę miała ciążę w podobnym wieku co ty. Standardowo mam mocz i morfologie- co miesiąc i do ento tsh i ft4- co 6 tygodni.
aNilewe wiem że wytrzymam. W końcu oprócz mnie czeka 2 facetów w domu :D
venus kciuki zaciśnięte :D

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt!! Cieszę się że wszystko u Was dobrze:)
aNilewe szkoda, że nie udało się zrobic usg...

Ja dzisiaj mam wizytę i jak zwykle bardzo się denerwuję:/ Trzymajcie proszę kciuki!!
ja tez mam dzis wizyte venus i a noż dzis uda sie potwierdzic w koncu płec, bo u mnie podobnie jak u ciebie ostatnio grzdylek sie schował

reklama
Wszystkim gratuluje udanych wizyt i poznania płci :-).
Tym które czekają na wizytę życzę powodzenia i poznania płci :-).

Ja mam polowkowe w sobotę na 12 już sie doczekać nie mogę :-).

Jagodka cieszę sie ze Adaś rośnie zdrowo

Do góry