reklama
Agata_K
Fanka BB :)
Zaczarowana, Mgd - gratuluję udanych wizyt i maluchów - ale Wam fajnie, że się dziś z dzieciakami widziałyście!!:-)
IzaVarsovie
Zaczarowana jakie wymiary dziecinki?
Nosek to już ładnie widać z profilu naszych dzieciaczkow...super zaczynaja przypominac małe czlowieczki a nie kosmitow hehe
Nosek to już ładnie widać z profilu naszych dzieciaczkow...super zaczynaja przypominac małe czlowieczki a nie kosmitow hehe
zaczarowana79
3*mama :-)
CRL 61 mm, czyli 12 tyg. 5 dni. Termin na 31.07., ale ja obstawiam 1.08
Ostatnia edycja:
Izka87
u mnie 12t4d, dzieciątko ma 64 mm, serducho 156ud/min i tak jak u zaczarowanej TP wg usg to 31 lipiec
noo i na 90% ...siusiak :-) co bardzo cieszy męża
mgd 11 cm?? już??
noo i na 90% ...siusiak :-) co bardzo cieszy męża
mgd 11 cm?? już??
Mgd, Izka, Zaczarowana - gratuluję wizyt! Super już mieć genetyczne za sobą. I gratuluję synków
Katiusza - jak dziecko sie dobrze ułoży to w 12 tc jest szansa na wypatrzenie, że synek, jeśli dziewczynka to rozsądny lekarz tego nie powie. Stasiek pokazał się dopiero w 22 tc. Co do pracy - ja też mam siedzącą przy komputerze, niby powinnam 4h ale się nie da. W poprzedniej ciąży pracowałam do 8 miesiaca, teraz też przynajmniej do 6 zamierzam.
Praca siedząca jest najgorsza z możliwych - to fakt, ale dla każdego nie tylko dla kobiet w ciąży, dlatego koniecznie trzeba co najmniej raz na godzinę zrobić przerwę, przejść się, rozprostować kości. Ja dosyc często wstaję od komputera - albo do kuchni po picie, albo do WC, w porze lunchu zawsze zaliczam spacer i nie jest źle. Pewnie jakbym byłą na L4 też bym sporo siedziała.
Katiusza - jak dziecko sie dobrze ułoży to w 12 tc jest szansa na wypatrzenie, że synek, jeśli dziewczynka to rozsądny lekarz tego nie powie. Stasiek pokazał się dopiero w 22 tc. Co do pracy - ja też mam siedzącą przy komputerze, niby powinnam 4h ale się nie da. W poprzedniej ciąży pracowałam do 8 miesiaca, teraz też przynajmniej do 6 zamierzam.
Praca siedząca jest najgorsza z możliwych - to fakt, ale dla każdego nie tylko dla kobiet w ciąży, dlatego koniecznie trzeba co najmniej raz na godzinę zrobić przerwę, przejść się, rozprostować kości. Ja dosyc często wstaję od komputera - albo do kuchni po picie, albo do WC, w porze lunchu zawsze zaliczam spacer i nie jest źle. Pewnie jakbym byłą na L4 też bym sporo siedziała.
Loleczka
Mgd, 11cm??!! WOW!!! To już wielkolud!;-) No i gratuluję synka! Będziesz miała parkę! SUPERRRRR!!:-)Gratuluje udanych wizyt Zaczarowana oby to dziewczynka była!Iza, gratuluje synka!:-)Kasiasza, jak najbardziej jest możliwe tak wcześnie poznanie płci. Ja w poprzedniej ciązy w 13 tygodniu już poznałam:-)A jeśli chodzi o pracę, to ja też za biurkiem, przy kompie i to normalnie 8 h... tez poprostu robię przerwy i już... poprzednio pracowałam do 6 miesiąca i teraz też planuję podobnie, tak do pocżatku maja się pobujać...chybaże zdrowie na to nie pozwoli...PS. ja jeszcze przełożonym nie powiedziałam, że jestem w ciąży, tylko w moim pokoju wiedzą... sama nie wiem na co czekam...
Ostatnia edycja:
reklama
ktr
:)
witam,
ja dziś po nieplanowanej wyzycie. Lekarz poprosił żebym przyszła założyć kartę ciąży i skonsultowac wyniki badań. Kart założona, wyniki - da się przeżyć
Dzidziol ma 4cm czyli 10 tydzień. Serducho bije prawidłowo.
Krwiak jest i powoli się zmniejsza. Ostatnio był 2,5 x 2 cm teraz jest 1,7x1,1 cm i jest przy ujściu, więc lekarz mówi, że może być plamienie, bo krwiak będzie się oczyszczał. więc mam być na to przygotowana.
Za 2 tygodnie genetyczne.
Gratuluje Waszych udanych wizyt !
ja dziś po nieplanowanej wyzycie. Lekarz poprosił żebym przyszła założyć kartę ciąży i skonsultowac wyniki badań. Kart założona, wyniki - da się przeżyć
Dzidziol ma 4cm czyli 10 tydzień. Serducho bije prawidłowo.
Krwiak jest i powoli się zmniejsza. Ostatnio był 2,5 x 2 cm teraz jest 1,7x1,1 cm i jest przy ujściu, więc lekarz mówi, że może być plamienie, bo krwiak będzie się oczyszczał. więc mam być na to przygotowana.
Za 2 tygodnie genetyczne.
Gratuluje Waszych udanych wizyt !
Ostatnia edycja: