reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty , usg

Loleczka witaminy to nie sterydy;-) Gdyby tak cudownie działały to już dawno można byłoby zapomnieć o noworodkach z małą wagą urodzeniową. Nie czytałam żadnych badań naukowych na ten temat, za to bardzo dużo na temat skutków niedoborów niektórych witamin i problemów rozwojowych noworodków.
I całe szczęście haha!!
Ja do tego wszytkiego podchodzę bardzo racjonalnie, staram się jeść zdrowo, dużo warzyw, owoców, nabiału, ale wiadomo, że nie mam aż tyle czasu żeby super dokładnie planować jedzenie, a witaminy to tylko dodatek i nie zastąpią zdrowej diety (biorę głównie jak mi się przypomni). No i jak do tej pory to przytyłam 4kg.
Bardzo dobre podejście! Ja może też zacznę od czasu do czasu coś łykać, bo ja ogólnie mało np. rybek jadam, warzywek pewnie też mogłoby być więcej...

a co do wagi - to oznacza, że jak od czasu do czasu łyka się witaminki to tak mało się tyje?? to ja chyba zacznę je łykać;-):-D:-D
PS. wiem, że nie o to Ci chodziło, ale w pierwszej chwili taki sens wychwyciłam...wiem , że chodziło o zdrowe odżywianie:-p w tej ciąży już mi odbija:zawstydzona/y:

Loleczka, Aleksandra - ja do dziś nie brałam witamin ale stwierdziłam własnie, że zaczynam brać :tak:
I juz ostatnie pytanie (bo to nie ten temat...) Na które witaminki się zdecydowałaś??

reklama
Loleczka - Pharmaton Matruelle bo takie zalecił mi już dawno ginekolog. Ale to chyba jakie wityaminy nie ma aż takiego znaczenia:-)

Loleczka miałam na myśli, że to moje odżywianie jak na razie jest całkiem niezłe, bo maluch rośnie jak szalony a nie moja d.... ;-) Ale też słyszałam kolejną teorię, że kobiety które biorą witaminy w ciąży tyją więcej :rofl2:

fibi tutaj co wizytę położna przypomina żeby jeść dużo ryb albo brać kapsułki omega dla kobiet w ciąży (bo te 'zwykłe' mogą mieć za dużo, jak dla nas, witaminy A), więc ja je biorę jak zapominam o rybach, chociaż w ostatnim tygodniu chyba jadłam cztery razy różne ryby.

Aleksandra - a ja właśnie na ryby to tak nieraz tylko mam ochotę. średnio jedną na tydzień może więc to za mało :sorry:

Witam:-)

Juz po wizycie, wszystko dobrze, malutka rozwija sie prawidlowo. Niestety nie mam zdjec bo tak sie mala dziwacznie ulozyla, ze nic nie dalo sie dobrze podejrzec. Dobrze bylo widac jedynie kręgosłup i zebra. Jedynie pokazala, ze nadal jest dziewczynka. A buziulki nie chciala pokazac. Wazy teraz 430g, a ja mam 1,1kg na plusie. Szyjka dluga i zamknieta. Nastepna wizyta 29.05.

chrobek masz 1 kg na plusie?!?!?! jak Ty to robisz???? :szok:gratuluję udanej wizyty oczywiście :-D

Ewcik nie mam pojecia, to pewnie przez poczatkowe wymioty, wtedy ubyl mi 3kg i tak stalo dlugo, brzuch jest i to spory, a waga w koncu drgnela, bo nawet juz czasami sie martwilam, ze nic mi nie przybylo i ze to nie dobrze dla malenstwa, ale jest ok, mala prawidlowo przybiera na wadze, co prawda w tej dolnej granicy, ale przybiera.

Witam:-)

Juz po wizycie, wszystko dobrze, malutka rozwija sie prawidlowo. Niestety nie mam zdjec bo tak sie mala dziwacznie ulozyla, ze nic nie dalo sie dobrze podejrzec. Dobrze bylo widac jedynie kręgosłup i zebra. Jedynie pokazala, ze nadal jest dziewczynka. A buziulki nie chciala pokazac. Wazy teraz 430g, a ja mam 1,1kg na plusie. Szyjka dluga i zamknieta. Nastepna wizyta 29.05.

gratki ;-)
zazdroszczę córki :zawstydzona/y:

Drobinka z niej hehe a i Ty mało przybierasz. Ja już +7 :-(

reklama
Witam:-):-) ja po wizycie w piatek. Wszystko ok, mała waży 818 g. Pan doktor nagral mi film z usg:-D:-D mała tak fajnie buzią ruszała jakby gumę żuła a mąż się cieszył jak małe dziecko i pokazywał wszytskim film:-D:-D:-D ja przytyłam od ostatniej wizyty 1,5 kg. Następna wizyta 24.05. A tu buźka IMG_4285.jpg :-):-)

Załączniki

• IMG_4285.jpg
    IMG_4285.jpg
    8,6 KB · Wyświetleń: 64
Do góry