Loleczka
Fanka BB :)
I całe szczęście haha!!Loleczka witaminy to nie sterydy;-) Gdyby tak cudownie działały to już dawno można byłoby zapomnieć o noworodkach z małą wagą urodzeniową. Nie czytałam żadnych badań naukowych na ten temat, za to bardzo dużo na temat skutków niedoborów niektórych witamin i problemów rozwojowych noworodków.
Bardzo dobre podejście! Ja może też zacznę od czasu do czasu coś łykać, bo ja ogólnie mało np. rybek jadam, warzywek pewnie też mogłoby być więcej...Ja do tego wszytkiego podchodzę bardzo racjonalnie, staram się jeść zdrowo, dużo warzyw, owoców, nabiału, ale wiadomo, że nie mam aż tyle czasu żeby super dokładnie planować jedzenie, a witaminy to tylko dodatek i nie zastąpią zdrowej diety (biorę głównie jak mi się przypomni). No i jak do tej pory to przytyłam 4kg.
a co do wagi - to oznacza, że jak od czasu do czasu łyka się witaminki to tak mało się tyje?? to ja chyba zacznę je łykać;-)
PS. wiem, że nie o to Ci chodziło, ale w pierwszej chwili taki sens wychwyciłam...wiem , że chodziło o zdrowe odżywianie w tej ciąży już mi odbija
I juz ostatnie pytanie (bo to nie ten temat...) Na które witaminki się zdecydowałaś??Loleczka, Aleksandra - ja do dziś nie brałam witamin ale stwierdziłam własnie, że zaczynam brać