reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

reklama
kurcze faktycznie dziewuszki rządzą hehe ciekawe co bedzie u dziewczyn ktore jeszcze nie znaja plci moze sie ranking zmieni ;p

Ja połówkowe mam zaplanowane dopiero na drugą połowę lipca.
Mój M. upiera się, że nie chce poznać wcześniej płci dziecka - po części chce mieć niespodziankę, a po części nie chce się nastawiać, że będzie np córeczka, a w dniu porodu (albo kilka dni przed - na innym USG) okaże się że jednak synek. No i mam dylemat... Jeśli tylko ja poznałabym płeć dziecka to na pewno nie dałabym rady zatrzymać tego dla siebie :baffled: Na pewno będę z nim jeszcze na ten temat rozmawiać.

Ale od początku ciąży mam przeczucie, że to chłopak i ranking się troszkę zmieni ;-)

gusiak ja planuje 3d i 4d filmiku na płyte :) na połówkowe a tu lada dzień już połówkowe !! bo dwa tygodnie a tydzien do wizyty nie mogę się dosczekać

gratuluję wizyt :)) ja też chcę znać już płeć, chociaż trochę się boję o pomyłkę :(
zwolineczka super że idziesz do domu!! tylko uważajcie na siebie :)

Witam wszystkie listopadowe mamusie:) Ja byłam wczoraj na "pseudo usg" na które czekałam 7 tygodni. Byłam bardzo podekscytowana, gdyż jestem w 19 tc i byłam pewna, że lekarz spróbuje odczytać płeć. Jakie było moje zdziwienie, jak okazało się , że aparat usg jest nowy, lekarz nie umie się nim obsłużyć, zdjęcia zamiast dziecka to jakiś chmurek robił, wszystko zamazane a na koniec , że na płeć jest jeszcze za wcześnie, nie podejmując nawet próby.:(Ogromne problemy, by wypisać zwolnienie, sugerował , że symuluję , po prostu załamka. Dobra wiadomość jest taka, że dowiedziałam się o tzw usg połówkowym na które idę 27 czerwca do Invicty. Nie mogę się doczekać. Nawet panie w rejestracji były zdziwione, że nie znam płci, bo ponoć od 17tc można już rozpoznać, jak się dobrze ułoży. Najważniejsze jest zdrowie dziecka, to oczywiście nie ulega wątpliwości, ale skoro lekarz nie sprawdził, bo nie umiał lub mu się nie chciało , to nie jest w porządku. I na usg kazał mi dopiero za 2 miesiące przyjść. Pewnie, przyjdę, ale już do innego lekarza. Najważniejsze nie stresować się:)Pozdrawiam:)

Zrobiłam zdjęcia zdjęciom i nawet dobrze wyszło więc się chwalę swoją kruszynką :-)

DSCF2848.jpgDSCF2849.jpg

zwolineczka
super że idziesz do domku tylko dbaj o siebie i dużo odpoczywaj.
Wiesienka1986 współczuje nieudanej wizyty, trzymam kciuki za wizytę 27czerwca, ja płeć poznałam już w 13tyg choć bałam się że skoro tak szybko to jest to jeszcze niepewne ale ostatnio jak byłam na USG się potwierdziło więc myślę że teraz to już pewne

Załączniki

• DSCF2848.jpg
    DSCF2848.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 38
  • DSCF2849.jpg
    DSCF2849.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 36
Podpisuje sie pod pytaniem ... jestem bardzo ciekawa bo u mnie lekarz (w pl klinice w londynie) stwierdził niewydolność szyjki mówiąc ze jest bardzo krótka. Nie podał mi jak krótka . W zeszłej ciązy w 19 tygodniu szyjkę miałam całkowicie skrócona (byłam wtedy w pl i poszłam do ginekologa) na pessar za późno. Obstawił mie lekarstwami ... wtedy nie zdawałam sobie jeszcze sprawy z powagi sytuacji .... czekam na info i ciesze sie zwolineczka ze jesteś w domku :)

reklama
Zwolenniczka oszczędzaj się!

Ja ruszam w czwartek do lekarza. I obawiam się, ze wylądujemy na fenoterolu. Budzę się na obkurczonym brzuchu i czasem w ciągu dnia czuję skurcz. Od 13 tygodnia jesteśmy na regularnej nospie forte 3 razy dziennie i luteinie 2x2tabl (mam jej już dość).

Ostatnia edycja:
Do góry