reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

reklama
Dziewczyny.... przeżyłam dzis koszmar.
Miałam spotkanie z konsultantem w szpitalu przed spotkanie położna standardowo zmierzyła ciśnienie zrobiła wywiad i chciała zbadać tętno maluszka. Szuka i szuka i szuka ...zadzwoniła po lekarza i inną położną ...szukają szukają i nic. Więc z lekarzem wysłali mnie piętro wyżej i tam juz ekipa czekała z usg... Byliśmy z dziećmi wiec prosili aby nie było dzieci bo to mogą byc złe wiadomości ...powiedziałam m ze chce sama i on ma zostać z dziećmi... jedna położna złapała mnie za rękę pogładził a lekarz zaczął robić skan i niemalże krzyknął jest wszystko ok....i wtedy dopiero rozpłakałam sie tak bardzo ze nie mogłam sie uspokoić..... Maluszek malutki jak na swój wiek ale lekarz kazał sie tym nie martwic bo wiarygodne wyniki są po 20 tygodniu.... Byłam tak roztrzęsiona ze nie mogłam wstac z kozetki .
za dwa tygodnie mam mieć badania długości szyjki wymaz i cos jeszcze(nie pamiętam) i prawdopodobnie będą zakładali mi pessar. Teraz dostałam na miesiąc cyclogest 200g w globulkach. lekarz konsultant bardzo konkretny mi sie trafił ... bardzo sie ciesze. Opowiedział jaki ma plan wobec mnie ...jak bede w 28 tygodniu dostane zastrzyki sterydowe na rozwój płuc maluszka. Czuje ze jestem pod dobra opieka:)

amethys życie to Ci płata figle na każdym kroku! Dobrze, że trzymają rękę na pulsie i wszystko ok.

czekoladka21 gratulacje poznanej płci!

reklama
Do góry