reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

reklama
20130531_174341.jpg
Oto zdjęcie mojego malucha sprzed 2 tygodni. tj. 16tydz. i 2d . Płci niestety nie poznaliśmy jeszcze. Kolejna wizyta u lekarza prowadzącego 28 czerwca a 3d/4d w pierwszym tygodniu lipca :) i wtedy wszystko będzie jasne :)

Załączniki

• 20130531_174341.jpg
    20130531_174341.jpg
    38,7 KB · Wyświetleń: 34
Jestem,jestem:-) Szczęśliwa jak skowronek:-) Choć zdjęć nie mam, bo zapomniałam je wziąć ze stołu od lekarza, tak samo jak zapomniałam mu zapłacić za wizytę;-) Zadzwoniłam już z domu gotowa jeszcze dziś do niego podjechać i zapłacić, ale śmiał się tylko i stwierdził, że za miesiąc.

Kochane moja Majeczka (tak na 100% moja dziewczynka) ma się zupełnie dobrze, wg usg i om wychodzi dokładnie ten sam termin, serduszko mojej panny bije bez zarzutu:-) Co do ruchów pan doktor stwierdził, że mam prawo mniej je teraz odczuwać, bo moja pannica ułożona jest miednicowa i bardziej naciska na pęcherz (a to fakt mam ciągle wrażenie pełnego pęcherza i niestety bez wkładek nie wyjdę, bo ciągle popuszczam). Kochana dziewczynka ślicznie do mnie machała rączką, a pan doktor stwierdził, że rośni mi modelka, bo majeczka ma bardzo długie nóżki:-)
Szyjka macicy 3cm, ujście zamknięte, tylko schudlam 2,4kg. No i mam trochę za niskie ciśnienie, ale pan doktor stwierdził, ze poranna kawka powinna wystarczyć i nie będzie mnie faszerował lekami.
M i Misiek byli przy usg, stara chłopina moja popłakała się i zaczął na odchodne ściskać lekarza jakby co najmniej to od lekarza zależała płeć;-) Misiek patrzał w monitor zdziwiony i tylko ciągle zadawał pytanie "a ko?" czyli a to? A w drodze powrotnej śpiewał w swoim języku i kilka razy wyłapaliśmy Maja;-)

Gdynianka1 ale się wzruszyłam jak czytałam. Super wieści! A reakcja Twojego M i synka taka, ze aż się popłakałam:tak:a z L4 wszystko dobrze wyszło?

reklama
Do góry