reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

reklama
Amethyst jak czytałam Twój post, to łzy mi się pojawiły (od początku ciąży bardzo się wzruszam ;)) Dziś idę na wizytę - NFZ (więc pewnie zrobi mi połówkowe, bo już ostatnio cos mówiła, że następnym razem będziemy mierzyć),a za tydzień idę prywatnie i też ze zdjęciem 3D no i filmik. Tylko boję się, żeby mi Ktoś nie zrobił numeru - my nie chcemy wiedzieć do porodu czy to on czy ona i pewnie, znając życie to na przekór Ktoś sam się określi ;) A chcielibyśmy mieć niespodziankę ;) Dziś odbieram też wyniki tego testu z glukozy (podst. badania ok. 20 tyg.) i modlę się, żeby było dobrze, bo drugi raz tego świństwa chyba nie dam wypić ;D

amethys straszne, normalnie ja to bym chyba zwariowała. Najważniejsze, że wszystko OK.
czekoladka gratuluję córeczki, normalnie deficyt tych chłopców, proponuję zaaktualizować listę w płeć :-)

amethys co Ty sie najadłaś nerwów i stresu niepotrzebnego to tylko ty wiesz, nie chcę sobie wyobrażać nawet, na szczęscie dobrze że wszystko w porządku i oby już bez takich "atrakcji".
czekoladko gratuluję potwierdzonej córeczki :)) ciekawe czy u mnie pani Beatka będzie równie nieomylna ;)

Przepraszam was ale wkleiłam to co napisałam na głównym wątku bo nie chce mi się jeszcze raz opisywać mojej wizyty :(
byłam u tego gina i się znów wkurzyłam :( położna mi pomacała brzuch i mówi że faktycznie nie odpuszczają skurcze i żeby dużo leżeć, lekarz zbadał nic nie powiedział, za chwilę zrobił mi usg ( już połówkowe) monitora nie widziałam i mówi "tu jest główka o a tu serce" włączył na chwilkę serducho i odwrócił na 2 sek monitor żebym zobaczyła serce i powiedział że dziecko ułożone tak że nie widać płci. Kazał się ubrać, usiadłam przy biurku, on mi daje receptę i mówi że wszystko!!! no kurde myślałam że mnie coś trafi!!! pytam się jego czy takie skurcze i bóle są normalne, czy może powinnam się martwić a on do mnie że nie no nie są normalne i jak będą się powtarzały to mam przyjść ale szyjka zamknięta więc ok, pytam co mam na recepcie czy tą luteinę mam brać do następnej wizyty i ile, niecierpliwił się !! poszłam ale naprawdę wyszłam zrezygnowana :( USG połówkowe a ja nawet nie wiem ile moje dziecko mierzy :( nie wiem nic w książeczce napisał BPD: 39, FL:29,HC:151,AC:189 i tyle :( na recepcie jeszcze były kwasy omega i magnez.
Muszę zmienić lekarza :( położna kazała przyjść w przyszłym tyg po zwolnienie bo mi się kończy w środę.
A i oczywiście jak weszłam do niego i siedziałam przy biurku to on pisał coś w telefonie chyba na FB bo niebieskie ramki były i tak czekałam aż skończy :(

Marys nie co za gnoj!!! Ja bym chyba mu tam urzadzila pieklo!! A to pryywatna wizyta? Jesli tak to kobieto szanuj pieniadze i zdala od takich:(

Ametyst wspolczuje przezyx:(

Czekoladka super ze juz 100% wiesz:) Gratuluje!!

reklama
na NFZ ale miałam się do niego umówić prywatnie na przyszły tydzień bo ma u siebie 3 i 4D ale jak mnie tak potraktował to stwierdziłam że nie! i teraz muszę coś znaleźć bo chciałabym wiedzieć coś więcej a nie gdzie jest serce i głowa :(

Do góry