reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

dziewczyny byłam wczoraj, bąbelek ma 7,5 mm, ma sie dobrze, ale serca nie widziałam, podobno bedzie na pewno za 2 tyg. czyli 25 marca
jednak pierwsze zdjecie do rodzinnego albumu mam;-)

reklama
Miałam dziś wizytę u ginekologa, zrobił USG no i nadal nie widać zarodka.....lekarz powiedział że pęcherzyk wygląda na 5 tydzień, powiedział że mam się traktować tak jak bym była w ciąży, mam brać witaminy i przyjść za tydzień na kolejne Usg jeśli nadal nic nie będzie widać to będzie łyżeczkowanie......

Niestety nie pamiętam ile miał pęcherzyk, lekarz mówił że może była później owulacja ale jakoś straciłam nadzieję bo czy w tydzień czasu może tak mocno urosnąć? echh, teraz wydaje mi się że nawet pęcherzyk za dużo się nie zmienił w ciągu 1,5tyg :( ale dziękuję za słowa otuchy :)

Miałam dziś wizytę u ginekologa, zrobił USG no i nadal nie widać zarodka.....lekarz powiedział że pęcherzyk wygląda na 5 tydzień, powiedział że mam się traktować tak jak bym była w ciąży, mam brać witaminy i przyjść za tydzień na kolejne Usg jeśli nadal nic nie będzie widać to będzie łyżeczkowanie......
przepraszam ze się wtrace w nie w swoim wątku ale u mnie była ta sama sytuacja byłam 6 tyg. na wizycie usg i zarodka nie było widać miałam umówione spotkanie kolejne w 8 tyg. i jeśli wtedy nie będzie widać to lyzeczkowanie... ALE ZARODEK SIĘ POJAWIŁ Z BIJĄCY JUŻ SERDUSZKIEM glowa do góry, będzie dobrze ;) ciąża może być 2 tyg do przodu jak i 2 tyg do tylu... teraz jestem już w 33 tyg i termin na początek maja. Powodzenia.

Ostatnia edycja:
witam panie, to moja pierwsza ciąża a mam już 28 lat.... dopiero po kilku latach się udało, ja o ciąży dowiedziałam się miesiąc temu, wtedy lekarz powiedział mi że to dopiero 2 tydzień i trzeba spokojnie czekać czy się rozwinie, po 2 tygodniach znów przyszłam i okazało się że to już 6,5 tygodnia a fasolka ma ok. 8,7mm, widziałam serduszko :-D ale to chyba duży rozmiar? wydaje mi się że ta ciąża jest bardziej zaawansowana gdyż ostatnią miesiączkę miałam koło 10 stycznia.... no ale to lekarz by to pewnie wiedział:confused:

Witam, wiec i ja się przyłączam, wczoraj byłam na pierwszej wizycie, dość niespodziewanej bo dostałam plamien, widziałam pecherzyk, olbrzym az 8mm ;) niestety nie widac jeszcze zarodka, no i na razie jestem mamą leżącą, kosmowka sie odkleja:( lekarz widząc to zasugerował czy aby na pewno chce hormony na podtrzymanie.. krew zalewa widząc takich specjalistów. W piątek mam kolejną wizytę już u innej zaufanej ginekolog.

reklama
A w którym jesteś tygodniu? Kochane po swoich wizytach USG piszcie w którym jesteście tygodniu, bo się robi bałagan :-)

Przepraszam nie wiedziałam;) wg usg 5 tydz, a wg om jakas końcówka 6, ale miałam późno owulacje wiec zgadzaloby sie. Wiecej sie dowiemy w piątek u bardziej kompetentnego lekarza:)

Do góry