reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

Hej dziewczyny

ja juz po wizycie jestem baaardzo zaskoczona radoscia i podejsciem pani doktor:-D bylam w pozytywnym szoku:tak:

Nasz bobofrutek jest ;-) umocowany solidnie... Mam byc za 2 tygodnie zrobimy jeszcze jedno USG podejrzymy serduszko:-)

Pobrana mam krew i mocz. Wyniki mi powie za 2 tygodnie na wizycie... Powiedzialam o problemach z pierwsza ciaza i bede miala zrobiona jeszcze tarczyce badania nerek i hormony... i jeszcze na jakas chorobe ale nie zrozumialam gasroliza gastro... costam musze poszukac:tak:

reklama
Kamilka super wiesci!
A ja bylam dzisiaj u lekarza pierwszego kontaktu i mam podejrzenie zlogu w nerce.... Oddalam mocz do analizy i mam czekac na wyniki.,w sobote mam ginekologa umowionego. Ale na dzien dzisiejszy ta nerka ie strasznie meczy.....

Hej! Wychodzi na to, że przyłączyłam do Waszego grona :)) Byłam wczoraj u ginekolożki (wg mnie to 5 tydzien od @). Nic się nie dowiedziałam poza faktem, że "coś" jest. Dzisiaj byłam na krwi i czekam na wyniki. Jak myślicie, nie za szybko na badanie USG? Trochę mnie zmartwił brak informacji. Kolejna wizyta za 2 tygodnie

Mimi kazda ciaza jest inna. W jednej juz pod koniec 5 tygodnia widac bijace serduszko w innej nie raz w 8 tygodniu . Wszystko zalezy od zaplodnienia :) kazda z nas zastanawia sie czy wszystko ok na tak wczesnym etapie... Bo prawde mowiac wszystko jest mozliwe :) ale pozytywne myslenie to polowa sukcesu :) witamy w naszym poki co skromnym gronie :-D Pisz jak najczesciej :cool2:

Remember, też wychodzę z takiego założenia więc staram się nie popadać w paranoję i myśleć pozytywnie. Skoro widać, to widać :) Muszę chyba pomyśleć o innym specjaliście, który bedzie mi udzielał więcej wiadomości :) Niby UK tak jest chwalone przez naszych rodaków, ale w kwestii badań kobiet we wczesnej ciąży, to są sto lat za murzynami ;) Dobrze, że znalazłaś kogoś :)

Mimi polozna ktora prowadzila moja pierwsza ciaze powiedziala mi ze do 12 tc oni nic nie robia ze wzgledu na legalna aborcje w UK... Nie interesuje ich ze Ty chcesz walczyc o dzieciatko od pierwszych dni jego zycia w Tobie.... Na szczescie jest coraz wiecej polskich prywatnych klinik gdzie mozna sobie zrobic badania przed 12 tc. Uffff....

Remember, ładnie się wycwanili tamci specjaliści. Nawet jeśli jest to uzasadnione, to która z nas dałaby radę wytrzymać do 12 tc??! Chyba nie ja ;) Dobrze, że do soboty tylko kilka dni!

Meago, chyba muszę jeszcze raz przeczytać to co napisałaś, bo tak to profesjonalnie zabrzmiało, że aż spąsowiałam ;) Ale masz rację, gin miała na oko dość stary sprzęt. Czego się jednak spodziewać po kasie chorych? :) Cierpliwość to podstawa. Coś czuję, że będziemy jej potrzebowały całe mnóstwo :)

reklama
Do góry