reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

reklama
meago Wiem, ale czy to jest powód by straszyć kobietę jeszcze nie przesadzona sytuacją? :no: Przestałam plamic dziś już, wiec chyba nie jest gorzej a lepiej, a kto wie jak byłoby gdybym stanowczo nie poprosiła o hormony. Wiadomo, okaże sie w piątek jak to wyglada, i przepraszam ze sie tak ekscytuje tematem ale strasznie długo starałam sie o tą ciążę

justyn.ka mi w pierwszej ciąż też się odkleiła kosmówka, zrobił się krwiak, plamiłam, dostałam duphaston, dwa tyg leżałam plackiem, ale pomogło. Szczęśliwie donosiłam ciążę. Trzymam kciuki:-).

No i teraz też coś się dzieje, jestem na DUPHASTONIE. W poniedziałek zauważyłam na bieliżnie różowo-brązową plamę, pojechałam do lekarza, zrobił USG, widziałam pięknie tętniący zarodek, lekarz stwierdził, że wszystko jest ok, pęcherzyk cały, ciałko żółte też żadnego krwiaka nie ma, szyjka czysta, żadnych śladów jakiegokolwiek plamienia. Jednym słowem wszystko prawidłowo, zarodek 5 mm.
No ale po południu i wczoraj rano znów był jakiś brązowawy śluz. ZAdzwoniłam do lekarza, kazał przyjechać po receptę na DUPHASTON, mam brać 3x1 przez 3 tyg do następnej wizyty. Ale absolutnie mam nie leżeć. Trochę się boję, nie wiem, co myśleć ale skoro nie kazał mi leżeć, to chyba nie ma jakiegoś zagrożenia, co myślicie?

Ostatnia edycja:
maddlena ja nie wiem, być może jakieś naczyńka Ci pekaja i stąd plamienie, lekarz na pewno wie co robi, na usg nie bylo krwi wiec nie martw sie, ja ewentualnie skonsultowalabym to z innym lekarzem dla własnego spokoju.
Trzymam kciuki wszystko bedzie dobrze:)

justyn.ka chyba nie chcę iść do innego lekarza. Mam do niego zaufanie, wierzę mu. Prowadził mi pierwszą ciążę, byłam zadowolona. Wczoraj już nie było prawie nic, więc raczej będzie dobrze, tak myślę.
Pozytywne myślenie, to podstawa!:-D

4 tydzień.jpg 4 tydzień dnia 14marca :) za tydzien idę na kolejne badanie

Załączniki

• 4 tydzień.jpg
    4 tydzień.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Ja też jestem po wizycie. Jestem zawiedziona, bo nie dostałam zdjęcia :crazy: Bąbelek śliczny, serduszko bije, termin wg CRL na 01.11. Pan doktor bardzo wszystko dokładnie oglądał i powiedział, że w jednym miejscu coś jest co może zacząć krwawić, żebym się nie przestraszyła (jakaś smuga). Przepisał mi luteinę, asparaginę i kontrola za dwa tygodnie. Do 14 tygodnia zakaz sprzątania i przytulania noi absolutnie nie nosić dziecka :no: Nie wiem jak sobie poradzę. Trochę mnie przestraszyła, ale z drugiej strony musi uczulić.

Do góry