reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

Ursula śliczna dzidzia! faktycznie nosek ma wyraźny.
Gdynianka się nie przejmuj, przecież to nie jest wynik ponad norme, jest w normie, wiec trzeba myslec pozytywnie.
nie wolno nam sie schizować, bo przenosimy to na dzidzia! ;-) a dzidzia masz kochana zdrowego załoze sie o pyszne winko- które wypijemy już po porodzie i zakończeniu piersiowania

reklama
No i wielkie UFFFFFFFFF:-) Byłam u ginka na nfz. Wszystkie wyniki z krwi i moczu mam super, lekarz nawet stwierdził, że niejedna 20-latka może mi pozazdrościć:-) Co do wyników wczorajszego usg bardzo mnie uspokoił, stwierdził, że przezierność karkowa 2,2mm jest w normie i musze pamiętać o moim wieku, więc wynik dlatego jest taki. Ponadto powiedział, że tak naprawdę to dopiero przy wyniku 3mm można się martwić, ale też nie za bardzo bo jedynie 5% kobiet z tym wynikiem rodzi dzieci z zespołem downa. Co do ewentualnej amniopunkcji też nie mam się za bardzo przejmować:-) No taki głaz mi z serca spadł, że czuję się jakbym warzyła tyle co piórko:-)
Aha co do wagi to przytyłam od zeszłej wizyty zaledwie 600g i lekarz stwierdził, ze to cudnie:-)
Poza tym mam odstawić folik i zacząć brać prenatal complex (one również łagodzą mdłości).

Dzisiaj dzidzi mi nie pokazał na usg, ale to nic, bo w poniedziałek jadę do mojego ginka więc bankowo zobaczę i dostanę zdjęcia:-)

No Gdynianka a nie mówiłam!!!:cool2: będzie dobrze :) Teraz tylko zachodzę w głowę kiedy samej odstawić kwas foliowy bo zapomniałam zapytać gin :/ Cholerna skleroza ciążowa... Tak czy inaczej Gratuluję i pamiętaj tylko spokój nas może uratować ;)

reklama
Dziewczyny jeszcze raz ogromnie dziękuję wam za wsparcie, fajnie, że jesteście. Słowa otuchy i wsparcia z waszej strony naprawdę podniosły mnie wczoraj na duchu, a dzisiaj okazało się, ze miałyście rację:-)

Do góry