reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

Gdynianka baardzo się cieszę że jest ok i się uspokoiłaś :)
Byłam dziś u gina, nie robił mi USG :( więc dzidzi nie widziałam, zbadał stwierdził że jest ok, mam kolejną wizytę 28.05. Pytałam o to czy mogę jeździć rowerem powiedział że raczej nie, nawet stacjonarnym czym mnie zdziwił, powiedział że to za duży wysiłek :szok: dziwne.

reklama
gdynianka1 ciesze sie ze wszystko jest dobrze :-)

ja malucha widziałam 24 kwietnia i to tylko na zdjęciu bo na monitorze mi ta pani doktor nie pokazała (usg robił mi inny lekarz moj napewno by pokazal) serduszka tez nie słyszałam , a do wizyty jeszcze 12 dni ;( zwarjuje chyba.
Dziewczyny a jeśli chodzi o to usg genetyczne to ono jest dopochwowe czy przez powłoki brzuszne ?

ja już chce 20-ty :(

a i chciałabym iść na to USG z mężem jak myślicie wpuszczą go czy nie?

Melonowa pierwsze jest dopochwowe, drugie w 21tc przez powłoki (chociaż z Misiem pani dr chciała coś dokładnie sprawdzić i dodatkowo zrobiła mi dopochwowe).

Lekarz nie może zabronić obecności męża.

melonowa ja już teraz miałam (13 tc) przez brzuch ale ten ch... tzn lekarz (mam z nim kiepskie wspomnienia) tak mocno naciskał mi na brzuch tą głowicą że zakwasy miałam wczoraj rano :/ więc nie wiem czt nie pośpieszył się z tym USG i nie powinien zrobić dopochwowo. Jeszcze raz gada spotkam to nie wejdę do gabinetu normalnie już mi drugi raz uprzykrza życie :wściekła/y: a mąż był przy każdym, tylko przy tych pierwszych za parawanikiem stał i nie zaglądał...no prawie nie bo jak usłyszał serce to od razu zobaczyłam jak mu głowa wystaje zza parawany i się cieszy jak wariat :-p

Ostatnia edycja:
Wg lekarzy lepiej widać dopochwowo nawet na tym etapie ciąży jak u Ciebie melonowa89 :) chociaż i tu zależy, ponieważ ja będąc w 13tyg miałam usg i tak i tak i lekarka zdecydowanie stwierdziła, ze u mnie od początku można było robić przez brzuch bo jestem strasznie szczupła i widać dużo dużo lepiej wiec to wszystko jest tak indywidualne jak ciąża :p

Gdynianka ciesze sie ze wszystko w porzadku.
Ja wczoraj mialam wizyte. Pan zmierzyl wszystkie parametry, lacznie z przeziernoscia karkowa. Wszystko jest w porzadku. Maluszek ma 6,34 cm. Pomachal nam raczka, wzial kciukasa do buzki. Mial nas gdzies, bo nie bardzo chcial dac sie zmierzyc, albo chowal raczki, zebysmy nie mogli zobaczyc, czy wszystkie paluszki sa. Ale sie tam usmialam:-D:-D:-D
Poki co mam lozysko przodujace, ale mam sie nie marwic. Martwic sie bedziemy jesli sie pod koniec ciazy nie przestawi. Wtedy bedzie to wskazanie do drugiej cesarki.
Aha wedlug lekarza raczej nie jest mozliwe, zebym czula juz ruchy, ze w moim przypadku on obstawia okolo 20 tygodnia. A ja jestem prawie pewna, ze to bylo juz to. Szczegolnie, ze w tym miejscu dzidzia ma nozki:tak::-D
Aha dziewczyny ja mialam juz usg przez brzuch. Jesli sprzet jest dobry, to wszystko dobrze widac.

reklama
Do góry