reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

reklama
Gratuluję wszystkich wizyt. Dzieciaczki rosną coraz szybciej :-)Ja jutro mam wizytę, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

annie gratuluję wizyty :)

No i ja już po. Wyniki morfo mam kiepskie, żelaza jeszcze nie dostałam ale mam za niski poziom glukozy zarówno na czczo jak i po obciążeniu. Lekarz mówi że za mało jem, i zalecił mi jedzenie 6 razy dziennie ostatni posiłek o 22 bo jak dalej tak pójdzie to mnie położy do szpitala. Mówie że mam ochotę tylko na pomidory i śledzie , nie zdziwił się mówił że mogę jeść i same śledzie byle 6 razy dziennie i pół bochenka chleba ;)
Ponieważ nie widzieliśmy dawno małej zrobiliśmy USG zobaczyć czy wszystko ok. No i mała waży 843 gramy czyli 2 tygodnie za dużo niż powinna na tym etapie. Lekarz wstępnie zaczął mówić o CC, ale jeszcze popatrzymy za miesiąc. Generalnie jeśli tendencja się utrzyma to mała będzie gotowa do rodzenia w 37 tygodniu a on mi wróży przenoszenie do 41 więc raczej rodzić sama nie będę. Przeanalizował wszystkie USG i stwierdził, że zostawiamy termin 15 listopada więc leki odstawiam bodaj jakoś 19 października. Za jakiś miesiąc może się okaże kiedy rodzimy. Hmmm...to wszystko już jakoś tak blisko :)

Rojku lekarz stwierdził, że mała ze mnie wszystko wyciąga i dla mnie nie wystarcza nic stąd wyniki morfologii, tak czy inaczej pora przestać wchodzic na wagę tylko trzeba zacząć otwierać częściej lodówkę ;)

Dziewczyny, melduje się! Nie doczytałam Was jeszcze, ale po południu nadrobię, a teraz chcę tylko dać znać, że żyje. Jestem już w domu po szpitalu, niestety w moczu znowu pojawił się cukier więc zrobili mi krzywą cukrową i potwierdziły się najgorsze przypuszczenia - cukrzyca :( Dostałam, glukometr, zostałam przeszkolona co mi wolno, a co nie, no i na razie dieta. Mam nadzieję, że pomoże i obejdzie się bez insuliny... Z dzidkiem wszystko w porządku i to najważniejsze!

reklama
Do góry