reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

a tak, tak, mialam napisac na watku o porodach, ale moze tu napisze w skrocie, a na watku porodowym wyjasnie dlaczego chce miec CC... :)

mialam dzis wizyte w szpitalu po to, aby pomowic o planowanej CC, no i bede ja miec, nie robili mi zadnych trudnosci, chcieli tylko wiedziec dlaczego chce CC i uswiadomili, ze moge rodzic SN. I jeszcze, ze jezeli planuje miec 5 czy 6 dzieci to raczej lepiej SN niz tyle cesarek, ale ja sie zasmialam, ze na tyle dzieci to ja sie juz nie pisze :)
a od polskich ginkow wiem, ze nie ma dzisiaj limitow ilosciowych na CC, a raczej jakosciowe, bo wszystko zalezy od tego jakie szycie, czy nie ma zrostow itd. Podobno kobieta moze nawet 10 CC jesli zostaly zrobione fachowo. A trzeba przyznac ze CC robia w UK pieknie, ja mam tylko cieniutka kreseczke, blizne, dlugosci ok. 15 cm i w majtkach nie widac jej w ogole, nie mam tez zrostow.

Tak ze rozwiazemy sie w 39tc i bedzie to kwiecien Kochane moje :) i pewnie jeszcze na sama Wielkanoc! :p

reklama
Bubbles haha kochana dla mnie to ty jestes mloda duuuupa ;-) ja mialam na mysli raczej te bardziej wiekowe mamuski, ale fakt 19 lat to bylo calkiem niedawno ale widzisz niektorym myslenie zostalo gdzies jeszcze gruuubo za tymi 19 latami.
ale wlasnie kiedys nie bylo takich mozliwosci i nie wiedzieli czy dzieciatko bedzie mialo zespol Downa, czy inne choroby i dlatego teraz te usg jest takie przydatne ale niektorym nie przemowi sie do rozumu.

ja mam usg dopiero za 2 tyg oj dluzy mi sie dluzy...

Opowiem wam przykład znajomej mojej mamy z pracy pokazujący jak przydatne jest usg. Otóż to badanie genetyczne w okolicach 13tego tygodnia wykazało u dziecka poważną wadę nerek (chociaż może jakieś późniejsze połówkowe bo u mnie na tym etapie nerek nie było widać). W każdym razie dziecko miało być po narodzeniu dializowane itd. Ale na okres ciąży kobieta dostała jakieś leki i co się okazało - dziecko urodziło się prawie zdrowe. Musiało jedynie chodzić na kontrolę, ale wadę udało się wyeliminować. I dlatego właśnie, że w wielu przypadkach można naszym maluszkom pomóc jeszcze przed narodzinami, uważam że warto się badać. Pomijam już sam fakt że za każdym razem nie mogę sie doczekać zobaczenia bąbelka na ekranie :)

dombar to cieszymy się razem z tobą - gratulacje!:-)

ypra
fajnie że z dzidzią dobrze, a co do bakterii i lekarza to wszystko zależy od wyniku bo czasami to rzeczywiście nie ma znaczenia i przede wszystkim należy mieć zaufanego lekarza mam nadzieję że ty takiego masz

trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty - tylko dobrych wieści życze!

Zmarwiły mnie te bakterie, bo jak jest wynik a obok norma, to było grubo ponad. Gin. powiedział tylko, że to z cewki moczowej (trochę tego nie rozumiem, tzn. że tak jest ok?). W każdym razie cieszę się, że mam zlecony posiew, pójdę jutro i jak się potwierdzi, że to nic takiego, to odetchnę z ulgą :-)

reklama
Na wstępie DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE KCIUKI, CIEPŁE SŁOWA, JESTEŚCIE KOCHANE!!!

Wróciłam z kliniki...
Okazało się, że w części centralnej jeszcze część mięśnia jest i dlatego jesteśmy w domku...
Kolejna wizyta za 3 tygodnie- 03 lutego...
i w zależności od tego jak będzie wyglądał mięsień zapadnie decyzja czy zostajemy czy nie...
w dalszym ciągu jeżeli będę miała jakieś niepokojące objawy mam jechać do najbliższego szpitala sprawdzić...

A z dobrych wiadomości:biggrin2:

Krzyś jest nadal Krzysiem i tak już zostanie :rofl2::rofl2:
Lekarz jak zobaczył wagę i to co ma między nóżkami, to stwierdził, że CHŁOP JAK DĄB:-D
a waga 590 g:biggrin2:

Buziaki

Do góry