reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

raczej poczekam na termin wizyty, bo choć moja ginekolog jest dobrym lekarzem, to na tym swoim sprzęcie raczej nic więcej nie zobaczy niż specjaliści w szpitalu położniczo - ginekologicznym. poza tym na razie i tak nic nie można by zrobić, tylko czekać na kolejne badanie za jakiś czas....wszystko może sie okazać:baffled:

reklama
Lepi nie każdy lekarz umie zrobić usg,wiem to z doświadczenia.
Nie czekaj na wizyte tylko idź wcześniej bo szkoda nerwów!!!

A teraz o usg
Maluchy nadal 2 (M pytał czy 3 nie widać)
Dł ciemieniowo siedzeniowa po 7 cm
Przezierność po 1,3
Tętno 153
Ciąża odpowiada 13 tygodniom więc wszystko ok
Bliźniaki są jednojajowe więc będą identyczne dwie dziewczynki lub chłopcy
Mają osobne worki owodniowe ale wspólne łożysko co może nie musi byś przyczyną syndromu podkradania. Dlatego musze byś pod specjalną kontrolą specjalisty i przenoszę ciążę do Katedry przy ul Sarynkiewicza w Wawie bo tam jest gin(specjalista od bliźniaków) którego mi polecił gin od usg.W pon postaram się umówić na wizyte
Od 3 dni boli mnie brzuch i łykam no-spe ale zauważyłam że strasznie urósł.

uuuu jak fajnie że jednojajowe :) czyli napewno nie pareczka tak? czy może trafić się pareczka? w takiej sytuacji?

ehhh 2 bąbelkii fajnie naprawdę :)

lepi już nie czytaj w necie nic lepiej. bo w sumie i tak nic nie zmienisz. bądź dobrej myśli

Yra ponieważ jednojajowe pochodzą z tak naprawde "jednego dziecka" czyli jajo zamiast rozwijać się w jednego malucha dzieli się na dwa i dlatego są identyczne:-D
To taki żarcik matki natury:tak:

eh ale będziesz miała wesoło :) nieraz czytałam że rodzice bliźniaków nakładali dzieciom opaski aby je rozróżniać. widzę generalnie jestem bardzo szczęśliwa że będziesz miała bliźniaki :)

No i imionka od razu na porodówce by się przydały, żeby na opasce wpisali :D

Lepi - ja się nie znam i nawet nie chcę już czytać rewelacji w internecie, ale może to jest tak, że na tym etapie rozwoju płodu takie "nieprawidłowości" są jeszcze normalne? Zresztą nie martw się na zapas, bo gdyby było nie tak to chyba lekarze zwróciliby uwagę? Wierzę, że to nie pierwsze usg jakie ta osoba a robiła więc nie zignorowałaby czegoś złego.

Poziomki- dorodne maluchy! dobrze, że zdrowe. Szkoda, że się dzielą łożyskiem no ale trudno. Życzę, żeby to ich jedyny problem a dalej już będzie super ;)

Ja już po usg. Maluch się ruszał, serducho pika, żołądek widzieliśmy i kręgosłupek. Niestety krwiak dalej widoczny - jeszcze się wchłania. Za tydzień umówiliśmy się na to usg genetyczne więc dzisiaj nawet zdjęcia nie robił. Zresztą maluch się tak tyłem obracał. Za to doktor wypatrzył, że między pośladkami nic nie widać... córeczka jednak? Może jeszcze coś jej urośnie :D

reklama
Do góry