reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Dziewczyny śliczne maluszki, gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za następne.
Ja również po wizycie ale mam doła bo mam złe wyniki morfologii, za mało leukocytów ale powtarzałam dziś badanie więc to może pomyłka laboratorium-oby. Czy któraś z Was miała kiedyś niskie leukocyty? A do tego maleństwo jest za małe (47mm)aby wszystko już dokładnie pomierzyc to co pisałyście o usg genetycznym, ale udało się zmierzyc przeziernosc i jest ok ;).
Za dwa tygodnie idę znów to będzie akurat 13 tydzień więc pomiar się musi udac i byc w porzadku.

"Pomiar NT jest najbardziej miarodajny między 11. a 14. tygodniem ciąży. Norma NT, określona dla danej populacji, obejmuje wartości do 95 percentyla i jest uzależniona od wymiaru ciemieniowo-siedzeniowego (CRL); w praktyce NT nie powinno przekraczać 2,5 mm" - to fragment z Wikipedii. Myslę że jeśli wynosi 2mm i lekarz mówi że ok no to nie ma co się martwi na zapas.

reklama
Dziewczyny śliczne dzidzie gratuluje:-)
Basiekkk nie przejmuj się tą przeziernością jest w normie od 2,5 należy się martwić, wydaje mi się że może maleństwo nie było zbyt dobrze ułożone to bardzo często zakłamuje wyniki tego badania, więc głowa do góry:-)

A oto moja dzidzia.:-)

Załączniki

• PB050892.jpg
    PB050892.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 80
reklama
Sliczne dzidziusie:tak: Teraz dopiero widac jakie duze sa, a na zdjecia jak ladnie juz sie odznacza glowka i reszta:-D Ja musze czekac do srody.Mam nadzieje ze mi szybko zleci bo juz cierpliwosc mi sie konczy:-p

Do góry