reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Dziewczyny śliczne maluszki, gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za następne.
Ja również po wizycie ale mam doła bo mam złe wyniki morfologii, za mało leukocytów ale powtarzałam dziś badanie więc to może pomyłka laboratorium-oby. Czy któraś z Was miała kiedyś niskie leukocyty? A do tego maleństwo jest za małe (47mm)aby wszystko już dokładnie pomierzyc to co pisałyście o usg genetycznym, ale udało się zmierzyc przeziernosc i jest ok ;).
Za dwa tygodnie idę znów to będzie akurat 13 tydzień więc pomiar się musi udac i byc w porzadku.

"Pomiar NT jest najbardziej miarodajny między 11. a 14. tygodniem ciąży. Norma NT, określona dla danej populacji, obejmuje wartości do 95 percentyla i jest uzależniona od wymiaru ciemieniowo-siedzeniowego (CRL); w praktyce NT nie powinno przekraczać 2,5 mm" - to fragment z Wikipedii. Myslę że jeśli wynosi 2mm i lekarz mówi że ok no to nie ma co się martwi na zapas.

reklama
Dziewczyny śliczne dzidzie gratuluje:-)
Basiekkk nie przejmuj się tą przeziernością jest w normie od 2,5 należy się martwić, wydaje mi się że może maleństwo nie było zbyt dobrze ułożone to bardzo często zakłamuje wyniki tego badania, więc głowa do góry:-)

A oto moja dzidzia.:-)

Załączniki

• PB050892.jpg
    PB050892.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 84
reklama
Sliczne dzidziusie:tak: Teraz dopiero widac jakie duze sa, a na zdjecia jak ladnie juz sie odznacza glowka i reszta:-D Ja musze czekac do srody.Mam nadzieje ze mi szybko zleci bo juz cierpliwosc mi sie konczy:-p

Do góry