reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Dziewczyny - świetne zdjęcia, dombar - jaką fajna minkę zrobiło maleństwo:-D

Dostałam dziś wyniki badań przesiewowych i .... sama nie wiem już co o nich myśleć:baffled:
Kiedyś gdzieś pisałyście te wszystkie skróty, co oznaczają i jakie powinny być normy, myślałam, że Kamcia przeniosła ten post do wątku z ważnymi informacjami, ale teraz go tam nie widzę:baffled: a w necie nie wszystko moge znaleźć...
Martwi mnie serduszko - akcja serca 183ud/min (i obok jest jakby wykresik i kropeczka daleko za nim!), budowa serca wydaje się byc w normie, ale przy markerach wad chromosomowych napisali m. in: przepływ w przewodzie żylnym - NIEPRAWIDŁOWY (zwrotna fala A).
A na końcu w uwagach zaznaczyli, że WYNIK JEST PRAWIDŁOWY i powtórzyć badanie miedzy 20 a 24 tc...
no i bądź tu człowieku mądry!!!
i nic nie moge znaleźć w necie i czuję, że zaczynam sie denerwować!!!!

może Wy znajdziecie jakies informacje...

Ja dzisiaj też mam wizytę. Oczywiście w nocy śniły mi się pierdoły. Dzisiaj już nie mam ochoty nic jeść, boli mnie brzuch i denerwuję się co tam mój lekarz wypatrzy. Ale tak pozytywnie się denerwuję :) Mam nadzieję, że wszystko ok. Ale oczywiście żeby nie było zbyt cudnie troszeńkę dzisiaj plamię. Dobrze, że do lekarza maszeruję. Liczę, że na przyszły tydzień umówi się ze mną na genetyczne usg. Ale z nerwów dzisiaj go poproszę o przezierność jakby się małe ułożyło dobrze. Mam nadzieję, że się dobrze trzyma tam w środku pomimo wcześniejszych problemów. Lekarz przyjmuje od 17 i jak wrócę to dam znać.
O rany ale, mam reisefieber! W pierwszej ciąży chyba tak się nie ekscytowałam wizytami. Zabawne jest to, że u mnie dobre i złe wiadomości następują cyklicznie na przemian. Co drugie usg jest złe. Teraz wypada złe :p

Dziewczyny - świetne zdjęcia, dombar - jaką fajna minkę zrobiło maleństwo:-D

Dostałam dziś wyniki badań przesiewowych i .... sama nie wiem już co o nich myśleć:baffled:
Kiedyś gdzieś pisałyście te wszystkie skróty, co oznaczają i jakie powinny być normy, myślałam, że Kamcia przeniosła ten post do wątku z ważnymi informacjami, ale teraz go tam nie widzę:baffled: a w necie nie wszystko moge znaleźć...
Martwi mnie serduszko - akcja serca 183ud/min (i obok jest jakby wykresik i kropeczka daleko za nim!), budowa serca wydaje się byc w normie, ale przy markerach wad chromosomowych napisali m. in: przepływ w przewodzie żylnym - NIEPRAWIDŁOWY (zwrotna fala A).
A na końcu w uwagach zaznaczyli, że WYNIK JEST PRAWIDŁOWY i powtórzyć badanie miedzy 20 a 24 tc...

wpisz sobie w google - przepływ w przewodzie żylnym - NIEPRAWIDŁOWY znajdziesz informacje, ja znalazłam różne artykuły, ale sama sobie je poczytaj.

marita , dombar , śliczne maleństwa.... :)

tak był pomiar... aż sama się zdziwiłam jak napisałas ze go nie ma...:eek:
zobbaczyłam i faktycznie nie ma....:baffled:
chyba musiał mi się skasować post jak łączyłam temat z regulaminem i ogłoszeniami..
na ten moment wkleję Ci tu , to pierwszy post poziomki
a póżniej dam w ogłoszeniach jeszcze raz
https://www.babyboom.pl/forum/maj-2011-f370/nasze-wizyty-u-lekarza-i-zdjecia-usg-43740/index10.html

lepidoptera a lekarz nic więcej ci nie powiedział? nie udzielił żadnych informacji? może skonsultować warto by było to z innym lekarzem, bo pewnie teraz czytasz na necie - i sama widzisz opinie, zdania, są bardzo różne i skrajne.

Normalnie zesztywniałam z nerwów:baffled:
Przezierność karkowa wynosi 1,5mm, wg opisu w normie
ta nieprawidłowa fala zwrotna w przewodzie żylnym może świadczyć o różnych wadach chromosomowych (mialam badanie z krwi i nic nie wykryło), ale tez o wadzie serca bądź naczyń krwionośnych:szok:
w necie piszą, że u 3% zdrowych płodów obserwuje się taki nieprawidłowy przepływ krwi...
ale dodają, że wyniki mogą być zafałszowane (oby!)

pani dr, która robiła USG stwierdziła, że na razie jest wszystko w porządku (w sumie to za wiele nie mówiła:eek:),ogólnie to miała zwrócić uwagę na ew. rozszczep podniebienia i powiedziała, że to za wcześnie, żeby akurat to sprawdzić na USG, później wysłali mnie dalej na pobranie krwi i miałam czekać na wyniki.
Ale na karcie z wynikami w uwagach napisali, że wynik jest prawidłowy! ale zalecają kolejne badanie między 20 a 24 tc.

A do mojej lekarki ide dopiero 16.11.

Może jest wszystko w porządku, ale zasiali we mnie sporo niepokoju...

16.11 to niedługo. też poczytałam o tym. niewiem też bym była zdenerwowana. trudno cokolwiek napisać bo opinie są tak różne że nie wiadomo w co wierzyć

reklama
Lepidoptera może podejdź do swojej lekarki wcześniej i pokaż jej t wyniki, po co masz chodzić spięta do tego 16tego

Do góry