reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

No przeze mnie dzisiaj tak się smutno zrobiło! I o chorobach. Choroby się zdarzają ale na szczęście nieczęsto więc skoro trafiło się mojej siostrze to trzeba wierzyć, że wyczerpuje to statystykę na 2011 i już. Po co się martwić na zapas? Będzie dobrze, musi być dobrze!

reklama
dziewczyny w obecnej sytuacji najlepsza jest podejście BĘDZIE DOBRZE

pamiętam jak bałam się w pierwszej ciąży, brałam bromergon na zajście, częśto nagłe odstawienie w przypadku zajścia w ciąże a u mnie tak było powodowało przestanie bicia serduszka. jezu jak ja się wtedy bałam. i ciągle mówiłam sobie BĘDZIE DOBRZE

Hope, Alex, śliczne zdjęcia i maleństwa :))))

My tez juz po drugim USG:
usg2.jpg

A mam pytanie, wczoraj miałam wizytę u gina,wszystko było ok. Miesiąc temu badania piersi i węzłów i też wszystko w porządku.
Tydzień temu miałam krew/mocz i też wszystko w normie.
A dzisiaj wyskoczył mi potężny - z 1,5 cm guzek pod pachą i strasznie boli. Zaczynam przeszukiwać sieć co to może być...
Gdzie najlepiej mam się udać do lekarza? Do gina znów? Czy do internisty?? :(

Dziękuję za miłe słowa, ale najbardziej się uśmiałam czytając o chłopcu, oby były prorocze! :-D Jak nie, to przyjdę z reklamacją w maju :-D;-):-p

Żółtaczka śliczne maleństwo, wygląda jakby słodko spało ;-)

Ja miewałam swego czasu takie jakby powiększone węzły i bolesny guzki. Po serii badań (włączając USG piersi) okazało się, że po goleniu pach dochodzi do zakażen mieszków włosowych, które tak się właśnie paskudnie pod pachą objawiają. Lekarka powiedziała, że mam się nie golić :eek::oo: Ale golić się muszę i stanęło na tym, że dostałam maść z antybiotykiem, którą stosuję po goleniu zapobiegawczo. Teraz w ciąży nie można, ale ograniczenie golenia do co kilka dni zamiast niemal codziennie zlikwidowało problem. Być może masz podobnie? Niemniej warto skonsultować się z internistą, powiększone węzły czy guzki pod pachą zawsze są alarmujące. Czasem to także objaw przeziębienia albo osłabienia organizmu.

Jestem już po wizycie! Maluszek ma się dobrze i nieźle sobie harcował w brzuszku! Mierzy 49mm czyli wygląda na o kilka dni starszego niż według OM. Przyzierność wynosi 1,1 mm czyli właściwa. Serduszko ślicznie biło. Jutro wrzucę fotki, ale mimo iż doktorek bardzo się starał zrobić jakieś fajne ujęcia i chyba z 5 minut poświęcił na samą sesję zdjeciową;-) to nie wyszły zbyt rewelacyjnie. No ale jutro Wam sie pochwalę.:-)

reklama
Alex, Hope , Żółtaczka - śliczne dzieciaczki :-)

Ja też po wizycie. Zdjęcie naszego bejbika wkleję w poniedziałek bo dzisiaj jestem w pracy i nie wzięłam fotki.
Niby wszystko dobrze , ale jest jedna rzecz, która mnie martwi. Przezierność karkowa 2,0 moja ginka mówi, żebym się tym nie martwiła, że to w normie ale ja jakoś się martwię i tak :-( za dwa tygodnie kazała mi przyjść jeszcze raz ale to tylko dlatego, żebym się uspokoiła.
Co myślicie ??

Do góry