reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Hej dziewczyny! Ja po wizycie USG!
Dzidziulek ma 7,1mm i z USG wynika, ze to 6t2d czyli jest na razie dwa dni młodszy od moich wyliczeń! Najważniejsze, ze wszystko w porządku, mam już założoną kartę ciąży i skierowanie na badania. Wkleiłabym fotkę ale nie mam jak, bo jestem w pracy.
Evee najważniejsze, ze dobrze się skończyło i maluszek jest!

Evee nie denerwuj sie... ja tez mialam byc majowka, ale niestety poronilam ;(.... W niedziele wyladowalamw szpitalu z silnym krwawieniem, przelezalam tam kilka dni do wczoraj i mnie wypisali... dalej krwawie - mam takie samo krwawienie jak na miesiaczke, ale wszystkie badania robione przed i w trakcje hospitalizacji potwierdzily ciaze... poronilam wlasnie w 5tc ;(. Taki maly krwiaczek to nic, nie denerwuj sie, na pewno wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie Majowe Mamy 2011, oby wam fasoleczki rosly zdrowo i przedwczesnie nie pchaly sie na swiat!

Evee odpoczywaj odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj!!!!

Mononoke bardzo mi przykro... trzymaj sie mocno My tu myslimy o Tobie caly czas i pisz jak sie czujesz:-(

Ja Kochane wizyte mam 21 września i wtedy pewnie dostane skierowanie na usg dopiero... Niestety Moja Pani Doktor nie ma usg w gabinecie:-(

<misia to bedziesz miala cos termin usg jak ja....:baffled:
u nas sie robi w 12tc pierwsze , bo wtedy mija juz to najwieksze zagrozenie poronienia... wiec sa pewniejsi co do ciazy:sorry2:

z Vi mialam w 6tc bo strasznie bolal mnie brzuch wiec badali czy to nie caza pozamaciczna...
ehhhh chcialabym juz woidziec moje malenstwo

Mononoke bardzo mi przykro:-(

U mnie też wiadomości nie sa najlepsze niestety. Lekarz co prawda czegoś się dopatrzył, ale powiedział, że na jego oko ciąża jest nieprawidłowa. Zmierzył zarodek i wg niego jest za mały jak na ten czas ciąży. Ma 4,7 mm. Mam jednak przyjść za tydzień, żeby potwierdzić. Jutro chcę jeszcze zrobić betę.
Z ciekawości zajrzałam do starych badań maćkowych i na pierwszym usg, gdzie go było widać mniej więcej w 6t1d ma 4,1 mm. Więc czegoś tu nie rozumiem. Faktem jest, że tamten obraz jest wyraźniejszy, nawet kręgosłup widać, ale może to kwestia sprzetu...
Sama już nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Dobija mnie ta niepewność i to czekanie. Wolałabym wiedzieć: albo wóz, albo przewóz.:baffled:

Evee - bedzie dobrze, tylko dbaj o siebie.
Mononoke - bardzo mi przykro...Maleńki Aniołek jest już w niebie i może niebawem odwiedzi Cie następny...

A teraz napisze o moich dzisiejszych nerwach (!) związanych z naszą służbą zdrowia....brrrr

Po 3 tyg. urlopu dziś przyjmowała moja doktórka. Wiedziałam, że na wizyte dzis nie ma szans (przyjmuje tylko wt i czw), ale chciałam sie zarejestrować... No więc dzwoniłam przez 4 godziny.... albo zajęte, albo nie odbierano, nadmienię, że musiałam dzwonić niejako w konspiracji, bo w pracy nikt nie wie (ogólnie prawie nikt nie wie, bo czekaliśmy na wizytę u gina), więc dzwoniłam z.... kibelka nasłu****ąc, czy nikt nie idzie, no więc jak nie trudno sie domyślić, wyjątkowo dużo czasu spędziłam dziś w WC ;)

Nawet M był zaangażowany w dzwonienie, ale jemu się nie udało.
Ja po jakiś czasie wreszcie sie dodzwoniłam i...myślałam, że mnie coś trafi (!!!!!), powiedziałam, że chce sie umówić i nie zdążyłam dodać, że jestem w ciąży, a pani, bardzo sie spiesząc oznajmiła, że zapisy na październik w przyszłym tyg i się rozłączyła!!!!! No płakać mi się chciało z bezsilności...
Na szczęście po 2 godzinach się dodzwoniłam i od razu krzyknęłam do słuchawki, że jestem w ciąży, no więc umówiła mnie na (!) 30 września.... jeszcze 3 tygodnie czekania.... masakra, ale z drugiej strony to bedzie 7 tydzień, więc pewnie zobaczę Maleństwo :).

No i jak M wróci z pracy, to musimy porozmawiać o tej tajemnicy, bo do 30 września chyba nie ma sensu jej trzymać.

Dziewczyny, wejdźcie na tę stronkę i obejrzcie zdjęcia, POLECAM!!!
Kalendarz ciąży - Galeria

Trina - &&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Evee dużo odpoczywaj kochana i nie denerwuj się!!!
Szkoda że w takich momentach trzeba się jeszcze użerać z taką k****

Trina koniecznie powtórz bete!!!! Moim zdaniem ciąża jest młodsza i tyle. Mówiłaś jaki miałaś wynik bety???? Właściwie to gin powinien Cie skierowac na takie badanie. Skoro podobne wymiary miał Twój synek to myślę że nie powinnaś się denerwować.:***

Mononoke my już pogadałyśmy:***

reklama
Do góry