reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Hej dziewczyny! Ja po wizycie USG!
Dzidziulek ma 7,1mm i z USG wynika, ze to 6t2d czyli jest na razie dwa dni młodszy od moich wyliczeń! Najważniejsze, ze wszystko w porządku, mam już założoną kartę ciąży i skierowanie na badania. Wkleiłabym fotkę ale nie mam jak, bo jestem w pracy.
Evee najważniejsze, ze dobrze się skończyło i maluszek jest!

Evee nie denerwuj sie... ja tez mialam byc majowka, ale niestety poronilam ;(.... W niedziele wyladowalamw szpitalu z silnym krwawieniem, przelezalam tam kilka dni do wczoraj i mnie wypisali... dalej krwawie - mam takie samo krwawienie jak na miesiaczke, ale wszystkie badania robione przed i w trakcje hospitalizacji potwierdzily ciaze... poronilam wlasnie w 5tc ;(. Taki maly krwiaczek to nic, nie denerwuj sie, na pewno wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie Majowe Mamy 2011, oby wam fasoleczki rosly zdrowo i przedwczesnie nie pchaly sie na swiat!

Evee odpoczywaj odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj!!!!

Mononoke bardzo mi przykro... trzymaj sie mocno My tu myslimy o Tobie caly czas i pisz jak sie czujesz:-(

Ja Kochane wizyte mam 21 września i wtedy pewnie dostane skierowanie na usg dopiero... Niestety Moja Pani Doktor nie ma usg w gabinecie:-(

<misia to bedziesz miala cos termin usg jak ja....:baffled:
u nas sie robi w 12tc pierwsze , bo wtedy mija juz to najwieksze zagrozenie poronienia... wiec sa pewniejsi co do ciazy:sorry2:

z Vi mialam w 6tc bo strasznie bolal mnie brzuch wiec badali czy to nie caza pozamaciczna...
ehhhh chcialabym juz woidziec moje malenstwo

Mononoke bardzo mi przykro:-(

U mnie też wiadomości nie sa najlepsze niestety. Lekarz co prawda czegoś się dopatrzył, ale powiedział, że na jego oko ciąża jest nieprawidłowa. Zmierzył zarodek i wg niego jest za mały jak na ten czas ciąży. Ma 4,7 mm. Mam jednak przyjść za tydzień, żeby potwierdzić. Jutro chcę jeszcze zrobić betę.
Z ciekawości zajrzałam do starych badań maćkowych i na pierwszym usg, gdzie go było widać mniej więcej w 6t1d ma 4,1 mm. Więc czegoś tu nie rozumiem. Faktem jest, że tamten obraz jest wyraźniejszy, nawet kręgosłup widać, ale może to kwestia sprzetu...
Sama już nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Dobija mnie ta niepewność i to czekanie. Wolałabym wiedzieć: albo wóz, albo przewóz.:baffled:

Evee - bedzie dobrze, tylko dbaj o siebie.
Mononoke - bardzo mi przykro...Maleńki Aniołek jest już w niebie i może niebawem odwiedzi Cie następny...

A teraz napisze o moich dzisiejszych nerwach (!) związanych z naszą służbą zdrowia....brrrr

Po 3 tyg. urlopu dziś przyjmowała moja doktórka. Wiedziałam, że na wizyte dzis nie ma szans (przyjmuje tylko wt i czw), ale chciałam sie zarejestrować... No więc dzwoniłam przez 4 godziny.... albo zajęte, albo nie odbierano, nadmienię, że musiałam dzwonić niejako w konspiracji, bo w pracy nikt nie wie (ogólnie prawie nikt nie wie, bo czekaliśmy na wizytę u gina), więc dzwoniłam z.... kibelka nasłu****ąc, czy nikt nie idzie, no więc jak nie trudno sie domyślić, wyjątkowo dużo czasu spędziłam dziś w WC ;)

Nawet M był zaangażowany w dzwonienie, ale jemu się nie udało.
Ja po jakiś czasie wreszcie sie dodzwoniłam i...myślałam, że mnie coś trafi (!!!!!), powiedziałam, że chce sie umówić i nie zdążyłam dodać, że jestem w ciąży, a pani, bardzo sie spiesząc oznajmiła, że zapisy na październik w przyszłym tyg i się rozłączyła!!!!! No płakać mi się chciało z bezsilności...
Na szczęście po 2 godzinach się dodzwoniłam i od razu krzyknęłam do słuchawki, że jestem w ciąży, no więc umówiła mnie na (!) 30 września.... jeszcze 3 tygodnie czekania.... masakra, ale z drugiej strony to bedzie 7 tydzień, więc pewnie zobaczę Maleństwo :).

No i jak M wróci z pracy, to musimy porozmawiać o tej tajemnicy, bo do 30 września chyba nie ma sensu jej trzymać.

Dziewczyny, wejdźcie na tę stronkę i obejrzcie zdjęcia, POLECAM!!!
Kalendarz ciąży - Galeria

Trina - &&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Evee dużo odpoczywaj kochana i nie denerwuj się!!!
Szkoda że w takich momentach trzeba się jeszcze użerać z taką k****

Trina koniecznie powtórz bete!!!! Moim zdaniem ciąża jest młodsza i tyle. Mówiłaś jaki miałaś wynik bety???? Właściwie to gin powinien Cie skierowac na takie badanie. Skoro podobne wymiary miał Twój synek to myślę że nie powinnaś się denerwować.:***

Mononoke my już pogadałyśmy:***

reklama
Do góry