reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

My po porannej wizycie... Wzięłam męża i o dziwo kolejki nie bylo i tak z biegu mogłam do gabinetu wchodzić. Dziś pobrali mi wymaz na paciorkowca, wyniki za pare dni. Szyjka się skróciła do 1cm i mam rozwarcie na 1 cm więc wszystko na dobrej drodze. Młody na ktg szalał i serducho mu skakało od 140 do 170. Pani dr przepowiada wage Tymka między 4200 a 4500 - zobaczymy!

reklama
Trzymam kciuki za pozytywne wyniki wizyt :tak:

Nasza niunia w ostatnich dwóch tygodniach ciąży przybrała na wadze pół kg, więc z tym rośnięciem lub nie różnie bywa.

Niedawno wróciłam z ktg. Skurczy zero, zapis ok. Zagadałam z lekarzem z dyżuru co mam ze sobą zrobić skoro jestem po terminie a mam wskazanie do cc. Popatrzył na mnie dziwnie. Generalnie lekarze nie lubią jak panienki "idą na łatwiznę" rodzą przez cc. Przez ostatnich 5 lat spotkałam się kilka razy z nieprzychylnym podejściem do mojego cięcia z pierwszej ciąży. No co ja poradzę. Ale przykro mi się zrobiła jak wcześniej ten lekarz gadał z kobietą koło mnie i był meega uprzejmy a do mnie podszedł od razu "z góry" jak tylko usłyszał że mam wskazanie do cięcia i był oschły.

W każdym razie dowiedziałam się, że standardowo czekają 4-5 dni po terminie potem przyjmują na oddział. A ja mam załatwić skierowanie od swojego prowadzącego na cc i się zgłosić. Zobaczę co mi powie mój gin jutro. Jak się nie zgłoszę lada chwila na oddział to możliwe, że zatrzymają mnie przy okazji następnego ktg czyli pod koniec tego tyg.

reklama
Do góry