reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

No z tym USG to faktycznie różnie jest.. u mnie w dzień porodu według USG mały ważył 3600g, a urodził się 3900g

reklama
my na razie też mamy 3750 :) i totalny brak rozwarcia przy 5 dniach po terminie... :(

Wg ktg i badań wszystko było ok,
ale od paru dni czuję jak mój Bąbel się raz na jakiś czas- czasem raz dziennie, czasem co kilka godzin- trząsł. Miałyście coś takiego?:szok: boje się -po tym jak mnie jeden lekarz powikładniami okołoporodowymi nastraszył- że to jakieś wzmożone napięcie mięśniowe czy inne drgawki...

Ostatnia edycja:
Nie martw się Karolka mi ogromny brzuchol wyskoczył, a jak w szpitalu robili USG to wyszło, że ma ok. 3kg, czyli norma. Miałam nadzieję urodzić w nocy i nic..;-)

Jutro do ginki na KTG, zobaczymy co tam pokaże, a może dzisiaj coś się rozwinie.. :tak:

oooo.. widzę, że Gosia z badylem masz taki sam termin ;-) Kilka razy mialam poczucie, jakby się dzidzia trzęsła, ale sądziłam że to jakiś nerw uciskam, bo to tylko chwilkę trwało i pomogła zmiana pozycji.. n

Ostatnia edycja:
Duży brzuch wcale nie oznacza dużego dziecka :) Możesz mieć po prostu dużo wód - tak jest w moim przypadku. Także nie ma się co martwić. Poza tym usg to tylko maszyna więc ma jakiś zakres błędu.

Moja kuzynka urodziła tydzień temu, 2 dni przez porodem mówili jej że dziecko duże że 4kg już ma, a Maluch urodził się z wagą 3150g - także różnica ogromna- prawie kilograma.

Dlatego mi lekarz nie powiedział ile mały waży a jedynie podał zakres, że od 2700 do 3000. To było prawie 3 tygodnie temu więc teraz może być różnie bo dzieci pod koniec już nie rosną a tyją. Jedne bardziej inne wcale. Tak więc może mieć wagę do 3000 albo i powyżej dość znacznie. Ale ja bym bardziej się martwiła wielkością główki bo to ona toruje drogę, tłuściutkie ciałko jakoś się przepchnie już potem ;) A usg lubi się mylić czasem i o kilogram.

Witam wszystkich;-) ze szpitala! ale nuuudna niedziela i jeszcze pada...

Przyjeli mnie wtedy w piatek wieczorem jednak, nie robili łachy, strasznie dlugo to trwało tylko wszystko.. Duze obłożenie w szpitalu, na patologii nie bylo miejsc, więc zrobili nam salke patologiczna na zwyklym ginekologicznym - jestem jeszcze z 2 dziewczynkami, wlasnie dzis jedna zaczyna sie rozpakowywac, jest po terminie tydzien,i lata teraz wlasnie z męzem po schodach:-D,skurcze ma co 5min, ale male rozwarcie...
Ja pod kontrola, choc cisnienie dalej podwyzszone i teraz to juz prawie praktycznie ciagle,nie jest zle ale nie spadnie juz mysle za bardzo, obrzeki nogali dalej..ledwo łaże...
Dopisali mi do wskazania na cc oprocz położ.miednicowego - EH Gestoze, choc nie mam problemow z moczem czy zaburzen widzenia do tego..hmm..
Cięcie jutro, ale nie wiem o ktorej, rano po konsultacjach i obchodzie (jutro na szczescie jest juz ordynator w szpit.) bede wiedziec cos wiecej. a na razie są nas dwie do cc. (wczoraj np było 5 cc!!)
Boje sie chyba jak cholera, ale co zrobic.. no nie wywine sie juz..

Ahhh a waga małej na wczorajszym USG byla juz ponad 3900 :szok: Ale przeciez zawsze jest te plus/ minus 500g. Takze nie mamy co sie przejmowac tymi wyliczeniami tak bardzo !
POZDRAWIAM majówki! trzymajcie jut.choc troche kciuki :)

reklama
Do góry