reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Dariaa ale ja bym tej starej pigule pojechala po majtach! Co to kur** za teksrty w strone ciezarnej? Od czego jest do *uja wafla szpital? Na co ida nasze skladki? Na pewno nie na prywatne badania, wiec jak psu micha ciezarnej nawet niebezpieczonej naleza sie darmowe badania tym bardziej, ze u ciebie juz po terminie!!!

A z przepuklina olej ja, ja mam tak wystajacy guzik, ze u mnie to by powiedziala 2 przepukliny! Jakos nikt ani w szpitalu ani lekarz nie widzial u mnie w tym problemu. Przepukline to ona chyba miala na mozgu :tak:

reklama
dziewczyny, przeboje z nfztem to normalka u nas niestety. Tu trzeba walczyć o swoje i tyle:angry:
My niedawno chcieliśmy zrobić ktg na pasek płacowy (lutowy- paski ważne są 3 miesiące) no i? stwierdzili, że najpierw przyjmują na IP pacjentow z pełną dokumentacją (ha! ciekawe czy jak kogoś z ulicy wezmą to będzie miał wszystko przy sobie...:szok:), więc możemy być ostatni w kolejce -przepuszczając innych z legitymacjami ubezpieczeniowymi...
No i dodano od razu oczywiście, że z tak starym paskiem (nic że jeszcze ważnym, ale "STARYM" [czy mi się wydawało czy ciężarne są objęte ochroną przed zwolnieniami:confused:]
to jakby coś to "nie mam co u nich liczyć na cc, muszą mi zagwarantować podstawową opiekę medyczną, ale to wystarczy poród próżnociągowy albo kleszczowy, bo mam nie myśleć, że bez pewności ubezpieczenia zrobiliby mi cc i trzymali 6 dni później na hospitalizacji...:szok::szok:
Bez komentarza...
Dzisiaj oczywiście już mam książeczke ubezpieczeniową zawsze przy sobie, żeby sobie nerwów nie szargać, ale mam też coraz gorsze zdanie o usługach na nfz...

Gosia, dokładnie! Nie dość, że ciężarne są objęte ochroną przed zwolnieniem, to jeszcze zdaje mi się, że mają zagwarantowaną bezpłatną opiekę medyczną w trakcie całej ciąży, bez okazywania jakichkolwiek dokumentów potwierdzających ubezpieczenie. A spróbuj tylko człowieku gdzieś się ruszyć bez książeczki - nic nie zrobią! Żenada po prostu. I ja się tradycyjnie pytam na co idą te nasze składki zbierane przez całe życie.... Szkoda gadać.

Dokladnie, ubezpieczona jestem, ale wiadomo ze jesli chodzi o prowadzenie ciazy, to co to za opieka, poszlam prywatnie. Wiec juz mi sie nic nie nalezy ;/ Dosyc ze badania zwykle musisz juz te prywatnie, to i szpital ci sie nie nalezy :/ A dokumenty wszystkie mialam przy sobie, cała teczke. Brak slow.
A co do przepukliny to przeciez bardzo duzo kobiet ma wystajacy pepek w ciazy i jakos wczesniej ta moja mi nie powiedziala ze to przepuklina!

Majapolka, teraz nie wiem ile wazy moja mała, ale 2 tygodnie temu miała 3550kg

Byłam dzisiaj załatwić w końcu paciorkowca bo moja gin chyba zapomniała, a ja też na wizycie wtedy nie pamiętałam o tym. Wyniki w poniedziałek więc do tego czasu synek ma grzecznie siedzieć, a jak będę miała wyniki to ekspresem wyskakuje :) zapłaciłam 24 zł, ale przy okazji przypomniałam sobie czemu do gina chodze prywatnie. Wyczekałam się z gołym dupskiem na lekarza, bo żeby pogmerać z przeproszeniem w cipce to trzeba mieć widać dyplomy... Pielęgniarka nie wystarczy. Sama bym potrafiła ten wymaz sobie pobrać. A lekarz był chyba młodszy ode mnie co było cokolwiek krępujące, ale nie narzekam - wszystko dla syneczka :)

Dziewczyny ale macie doświadczenia z lekarzami! Ja też chodzę prywatnie do gina ale jak dotąd nikt mnie o ubezpieczenie nie pytał przy ktg. Do przyjęcia do szpitala to wiadomo, że chcieli potwierdzenie zatrudnienia ale nie miałam RMUA przy sobie i tylko chcieli, żeby mąż dowiózł ale nikt nic nie mówił. A jeszcze w szpitalu wylądowałam w innym województwie gdzie inny NFZ niż mój. Jak chodzę z córką do pediatry to od 5 lat tylko raz poproszono o dokument potwierdzający ubezpieczenie jak jej kartę zakładali. To samo u wszystkich specjalistów do których chodzę z nią - przy zakładaniu karty potrzebne, później nikt nie pyta. Dzieci podobno są z urzędu objęte ubezpieczeniem i nie można ich nie przyjąć ale wiadomo jak to bywa. Niemniej ja chyba miałam dużo szczęścia jak dotąd bo wszystko było ok.

Gosia a to co Tobie powiedzieli to już bajka! A jakby było zagrożenie życia to też by cc nie zrobili bo ... nie? Chyba ktoś miał zły dzień i nie miał na kim się wyżyć...

Widzę,że niezłe cyrki się dzieją na wizytach i w szpitalach!! Kurczę współczuję bardzo tych wszystkich przykrych przeżyć. Ja wam powiem, że jak się teraz nie zapłaci albo nie ma znajomości to traktują cie strasznie. Zdania pod tym względem nie zmienię, bo jeszcze państwowo nie trafiłam na lekarza który by okazał się w porządku.

Jeśli chodzi o ten wypukły pępek to zdarza sie, że może to być przepuklina ale nie zawsze, jak jest ona mocna to zalecany jest poród przez cc, bo może dojść do uszkodzenia jelit w trakcie parcia.

Alex my trafiliśmy na wyjątkowego lekarza co operował nam Paulę. Chłop z ginącego gatunku - trzebaby mu ochronę gatunkową ustanowić.

Ja też mam wypukły pępek i jak dotąd nikt na to uwagi nie zwrócił... W pierwszej ciąży też taki miałam a po porodzie zaraz się schował ...

marzenka to super że wam sie taki trafił, ale na prawdę teraz lekarza z powołaniem to trudno znaleźć!!

reklama
fakt, przerazajace to wszystko z tymi lekrzami i szpitalami, az mi sie odechciewa naprawde jutro tam isc:-(... boziuuuu... boje sie po prostu
:(((
a z tym pepkiem niezla bzdura :/ czy ktoras ma wklesly w ciazy? ;/
daria to twoja tez malutka 'niemalutka' ;) oby za dlugie nie byly te nasze dzidziolki
Powodzenia wszystkim zycze w dalszych bojach o swoje! oby ich nie bylo wcale najlepiej ;)

Do góry