reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
U mnie z pochwy tylko.. i płaciłam 28zł (Poznań). Warto robić, bo ten paciorkowiec jest bezobjawowy, stąd tyle kobiet nie wie że ma..

Mnie ginka cofnęła, bo już wychodziłam ze skierowaniem na oddział w ręce, a Ona wystraszona mówi że przecież nie robiłyśmy wymazu na paciorkowca i żebym jeszcze na fotelik wskoczyła. No i z tą probówką pojechałam do szpitala i płaciłam 28 zł. To wyglądało jakby to było konieczne badanie przed przyjęciem do szpitala.
Zapomniałam Wam napisać ostatnio po wizycie, że moja Kluseczka ważyła 3600 a do porodu może dojść do 4 kg. Mati urodził się w 38 tc i też miał 3600. No i ta różnica między brzuchem, główką i nóżkami nadal się utrzymuje, ale już nie taka duża i ginka mnie pocieszała, ze tak może być jeśli dziecko jest grubsze np.

Ja mialam wymaz tylko z pochwy, zanosilam to do laboratorium i musialam zaplacic 24zl,a przy odbiorze jak sie okazalo, ze jest bakteria to musialam doplacic jeszcze 28zl

Mandrzejczuk swoją drogą niezłe cwaniaki z nich, jak coś wykryją każą dopłacić. Chyba w PL już nic mnie nie jest w stanie zaskoczyć...

Ja też posiew tylko z pochwy.
Zastanawiam się po co robić z odbytu, skoro gro paciorowców bytuje w odbycie w dobrej komitywie z organizmem i nie są stanem chorobowym. Ale jak widać co lekarz to inaczej.

Co jeszcze zauważyłam, lekarz bardzo pilnował, żeby wymaz zrobić zanim zbada na fotelu, nie po badaniu. Po leczeniu robiłam jeszcze raz wymaz kontrolny.

hej dziewczyny!
Co do GBSu to mi jeden lekarz pobrał i kazał sobie samej na drugi koniec miasta na diagnostykę wieść:szok:

Też Wam tak mocno ciśnienie skacze? tuż przy samej końcówce?
Bo ja aż zastanawiam się czy jutro nie iść z tym gdzieś do jakiejś konsultacji...:confused:

reklama
Gosia ja też sama zanosiłam wymaz, ale miałam kilka metrów do laboratorium ;-)
A ciśnienie zawsze wymaga konsultacji, chyba że skoki nie są znaczące i raczej w dół niż w górę.

Do góry