reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

koniczynko ja takie skurcze mam od 3 tygodni noc w noc, teraz się trochę uspokoiły, miałam 3 x masaż szyjki - wymordowane prawie 3 palce i tak jest jak jest, że został jeden ... Maluch jest tak nisko że uraża mi nerwy i chodzę ze zdrętewiałą prawą nogą, o bólach w pachwinach i kroczu już nie wspomnę.
Życzę Tobie żeby się zaczęło do poniedziałku i żebyś urodziła naturalnie, trzymamy z moim brzucholem &&&&&&& ... bo z moją szyją to większych szans nie ma na taki optymistyczny scenariusz :(

Kurcze szkoda, że nie wszystkie z nas mają takie porodowe szczeście jak ANIA ;)

reklama
Wygląda na to, że czekamy na porodową kulminację i zaczniemy się sypać w moim terminie 10 maja :-D Tak wam się podoba moja data?:-p To miał być mój dzień a nie połowy forum :-D

Pszczółko, ja też ostatnie usg miałam robione w 33 tygodniu. Jak byłam na wizycie w 37 to mi lekarz nie zrobił, nawet nie wiem czemu. Także tak jak mówią dziewczyny, możesz jeszcze spokojnie mieć usg robione, ale już nie musisz:) Ja mam następne zaplanowane po upływie terminu, żeby zobaczyć jak sytuacja wygląda, ile jest wód itd (o ile oczywiście do tego czasu nie urodzę):)
Żelka, w końcu trochę powiało optymizmem z Twoich postów:) Mam nadzieję, że jak Cię w poniedziałek wezmą w obroty to raz dwa będzie po sprawie i Tymon się znajdzie u mamusi w ramionach zamiast w brzuchu:) W każdym razie będziemy z Julkiem mocno trzymać za to kciuki:) Dość już wycierpiałaś:) A powiedz skąd się w ogóle wziął u Ciebie ten wielkanocny termin?
Hope, ja na 10 mam zaplanowane ktg, też nie wiem co się wtedy zadzieje:)

witam dziewczyny powiedzcie mi jestem w 32/33 tygodniu ciazy i moj lekarz stwierdzil ze juz zadnego usg nie bedzie chyba ze w szpitalu mi zrobia bo przez ostatnie 3 miesiace mialam ich za duzo ( mialam opryszczke, goraczke, cukrzyce wykryli i na genetyczne mnie co miesiac wzywali) czy to mozliwe ze juz koniec z usg?
pszczółko ja miałam tylko 3 usg w ciągu całej ciąży (chodzę na NFZ), a KTG wcale.

madzik z usg, miekkiej i krótkiej szyjki od 33 tygodnia, sporych rozmiarów dzidziusia jak na moje gabaryty, od dawna jest nisko itd i wogóle ... wszystko miało się rozegrać w okolicach wielkanocy ... tylko że mi szyja zesztywniała ... :-D dobrze że sie nie wydłużyła bo bym już sepuku popełniła chyba :)
dziś lekarz z przestrachem jak zobaczył mój brzuch mówi "coś Oleńko masz duży ten brzuuszek sprawdzimy ludzika bo może za duży jest i dlatego nie chce się rodzić" .... no ale okazało się ze to przez wody bo ludzik w normie.

Ostatnia edycja:
No tak:) Ale już z całą pewnością jesteś bliżej niż dalej, więc może być tylko lepiej:) I obstawiam, że po takich trudach poród będziesz miała ekspresowy:)

reklama
Gratuluje wszystkim udanych wizyt.
Ania trzymam kciuki, żeby malutka jeszcze sie odwróciła!

Do góry