reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
zanka z ciebie super laska więc sama napewno nie wyglądasz gorzej od nich! :) więc nie ma się co dołować

bra kochana, nie tzreba się tak bardzo przejmować tym co mówia lekarze - jak nie czujesz się pewnie to zawsze można się udać do jakiegoś innego po 2 opinie i zobaczyć o co kaman ... ja kurde nie rozumiem tych panik z wagą, kiedyś dzieci się rodziły 2500 - 3000g i to byla norma, a teraz jak ponizej 3500 to stekaja odrazu :p po za tym masz jeszcze czas i teraz dziecie tyta średnio okolo 2500g na tydzien więc taka kruszynka nie będzie zapewniam :)

karolka85 ja tez mam skróconą szyję całkowicie rozwarcie na 4 cm, skurcze a dziecko se siedzi w brzuchu i ma w nosie co mówi lekarz że się wyprowadzić miał juz 2 tygodnie temu :p tobie życze szybkiego rozwiązania !!!

zanka no to dobrego elkarza musisz mieć jak w versaczach chodzi ;) ja nie zapomne jak mój jak sobie nowe usg zakupil tak sie zaaferował że zapomnial fartucha zalozyc, i robil mi usg cały rekaw od gajera sobie ubabral tym żelem :D

Bra współczuję lekarza.

A ja też mam łożysko trzeciego stopnia. Jak robił mi usg to powiedział: ładne i dojrzałe łożysko. I nie mówił, że coś jest nie tak. A dopiero w domu wyczytałam na wypisie z usg, że łożysko 3 stopnia. W necie poczytałam, że to jeszcze o niczym nie świadczy bo o dobrostanie dziecko decyduje jeszcze ilość wód oraz przepływy w pępowinie a to po badaniu mam niby ok. I dopiero te trzy czynniki pokazują czy jest ok czy nie czyli wiek łożyska plus wody plus przepływy.

Gratuluję udanych wizyt.

U mnie nadal CISZA! nic się nie ruszyło - masakra jakaś nooo a tak myślałam że drugie dziecko to na czas albo i wcześniej się urodzi a tu zonk :-(
no nic musimy czekać nic innego nie pozostaje a to czekanie właśnie jest najgorsze ...
Jak nie urodzę do niedzieli to w poniedziałek mam się stawić do szpitala.

NO właśnie Futrzaczku co to za praktyki z tymi 5 dniami, jak sie nie urodzi to szpital ?!?! Ja się dziś dowiedziałam co i jak u mnie w szpitalu - tam gdzie chce rodzić wygląda - przychodzi się do szpitała obserwuja 2 dni i robią KTG 4x dziennie, jak się nic nie dzieje, zakładają cewnik z balonikiem zaraz nad ujscie szyjki robia wlew z soli i z tym sie chodzi 24 h - to ma zgładzać szyje robić rozwarcie itd i dopiero po takich zabiegach wspomagają sie oksytocynami itd.

Ja dziś po szkole rodzenia i po parciu, znowu mi sie pojawiają jakieś pierdołowate skurcze, nawet nie mam nadzieji że się rozkręcą, jutro do lekarza prowadzącego na masaż szyji, w piątek do lekarza ze szpitala, uzgadniać termin przyjęcia na mam nadzieje poniedziałek, ach ten mój uparciuszek :)

reklama
kamcia ale bylas bardzo blisko a dzis za to mozesz tulic swoja malutka ciesz sie tym i lekkim porodem bo to n a j w a z n i e j s z e!:tak: widzisz jak niecierpliwie dziewczyny czekaja? czekamyyy;-)

u mojej malej na dzisiejszym ktg tez tetno skakalo nawet 170, ale przy ruchach, ktorych bylo duzo i polozna powiedz.ze to normalne.
ale mnie zas do gina po wyslala bo skurcze byly moje nawet 100. a ost.2dni nie pospalam bo mialam skurcze juz takie mysle "te" konkretne..i brzych bolal i spiety na maksa.. lek. zbadal mnie i szyjka dalej nic - trzyma! hmmm... troche w sumie mnie to uspokoilo bo poki jestem sama wole zeby nie puszczala... szybkie usg tez zrobil - malutka glowa dalej w gorze, co i wiadomo bez usg - widac i czuc wyraznie..
i ani zlotowki nie wzial dzis ode mnie :)
wypisal tez skierowanie do szpitala /w razie czego..
dziewczyny z cc czy szyjka tez u was tak trzyma/trzymała i nie mialyscie rozwarcia zadnego, ani mm ;/ przed cc ? czy to wynika z polozenia moze dzidzi..?

Do góry