reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Chyba w ten weekend przetestuję coś na przyśpieszenie porodu... tylko co? Macie jakieś dobre i sprawdzone pomysły???
seks :-D:-D:-D

a tak poważnie to w pierwszą ciążę przechodziłam i próbowałam wszystkich podpowiedzianych sposobów - ostre jedzenie, chodzenie po schodach, mycie podłóg na kolanach itd itp ale na dzidzię to nic nie działa jak będzie chiała to sama sie pojawi a ty mama czekaj cierpliwie ;-)

Gratuluję wszystkich udanych wizyt!

ja dzisiaj robiłam badania, kolejna wizyta 6 maja a po niej to juz proszę prosto na porodówkę ;-)

reklama
koniczynka to teraz możesz już śmigać na porodówkę, już niewiele Ci zostało:)
majowa mamusia masz jeszcze miesiąc więc spokojnie, wszystko się zrobi samo:)

co do sposobów na poród- to nie mam sprawdzonych:-D ale poczekaj zanka do następnego tygodnia to powiem co mogło podziałać.Oczywiście chyba wybiorę ten najprzyjemniejszy sposób(teraz się ograniczam, od 2 dni post, żeby był ten maj), po co mi do szczęścia mycie podłogi:-D

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, nie wymienię każdej osobno tyle was było na kontroli ostatnio :-) Ważne, że jest dobrze :tak:

aaniap, cieszę się bardzo, że się Ola zdecydowała. To znaczy, że już wtedy jak czułaś tą czkawkę tak nisko była juz główką w dół. Tak Ci termin przyspieszył, że nie wiadomo czy zdążysz do mnie wpaść na kawkę. Trampolina już rozłożona w tym roku, tak że Kubę pod pachę i zapraszam na ostatnie brzuszkowe spotkanie. Potem już z wózkami skoczymy na nowy plac zabaw :-).
lepi, gratuluje dobrych wieści.
jolkaa, ja chodzę tylko prywatnie i USG mam na każdej wizycie, czyli co miesiąc. Dla spokoju poradzę Ci, żebyś poszła i się przekonała, że wszystko ok, bo na kasę chorych to te sknery za często nie robią.
marzenka, a widzisz jaki duży chłopak, niepotrzebne nerwy między tymi USG miałaś. Cieszę się bardzo. Ja mam nadzieję że u mnie też te rozmiary się wyrównają, bo tak samo mam nerwa.
jaipur, Ty już coraz bliżej nasza czterdziestko, a wydajesz się najspokojniejsza ze wszystkich.
dombar, myślisz że podadzą Ci termin cc? Mi powiedziała że i tak czekamy na skurcze. Gratuluje udanej wizyty.
marsta, gratuluje wizyty, a czas tak przeleci, ze zobaczysz.
zanka, świetnie, że wizyta udana, to może okna umyj.
koniczynka, Ty masz termin na za 2 dni widzę na suwaczku. Mała duża, białka nie ma - super wieści.
Majowa Mamusia, fajnie, że lekarka tak dba, żebyś była w szpitalu wcześniej.

Gratuluję udanych wizyt :)

Matusia martwiłam się bo jakieś niecałe 7 tyg temu było ledwie 1500 gr a teraz co najmniej 1200 więcej - niemal drugie tyle jeśli liczyć ten górny zakres który podało usg. Mi 3000 do porodu wystarczy :D Ja miałam 3500 jakoś i mój A też coś koło tej wagi więc więcej Matusiowi nie wróżę :)

martsa futrzaczku , marzena , majapolka,daria , bra, zelka, aaniaaap, lepi, dombar, zanka, koniczynka, majowa mamusia
cieszę sie że wszystko ok po waszych wizytach
i ybaczcie że tak ogólnie..
ale przeczytałam wszystkie jednak nie jestem w stanie zapamietać której co miałam napisać...:zawstydzona/y: same widzicie ile was jest:-p
mycha będzie dobrze nie przejmuj się to już końcówka:tak:..

madziaaaa napewno wszytsko ok nie przejmuj się lekarzem:dry:

amandae mam nadzieję ze unfekcja szybko minie

A więc i ja się melduję szybko po wizycie.
Wszystko ok, krążek ściagnięty, miły masaż zrobiony:-), malutki sobie grzecznie spał. No i 2 maja mamy się wstawić w szpitalu:szok: No to w poniedziłałek wielkie spotkanie z moim synusiem. Chyba nie usnę z wrażenia.

reklama
Paula04, cieszę się, ze wszystko ok na badaniu! Mamy taki sam termin, a Ty szybciej Synusia będziesz miała, zazdroszczę.. Zdrówka i sił dla Was na poniedziałek!

Do góry