reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Żelka coś pospieszny ten twój doktor, dwa tygodnie do terminu a on już szyjkę maltretuje, a w sumie możesz i 4 tygodnie jeszcze chodzić i w normie będzie ;-)

Emika, Aina współczuję lekarzy, szkoda, że w porę nie zmieniłyście, wiem coś o tym, sama niedawno zmieniłam i jestem baaaardzo zadowolona.

Jolkaa może miałaś wysokie ciśnienie z nerwów i emocji związanych z wizytą. Dobrze, że mierzysz w domu, to jest bardziej miarodajne. I masz tak niskie jak ja ;-) Jak to mówię, pełzające, bo ledwo nogami przebieram :-D

Dombar ja mam paciorkowce, jestem po tygodniowej kuracji antybiotykiem ale nie wewnętrznym tylko miejscowym, w maści. Augumentin jest typowym lekiem przepisywanym przy nieprawidłowym wymazie, nie szkodzi na tyle, żebyś musiała się mocno przejmować :-) Dopilnuj tylko, żeby po leczeniu zrobić ponownie wymaz i koniecznie jak pojedziesz do porodu pokaż obydwa wyniki lekarzowi, dostaniesz antybiotyk w czasie porodu i być może dziecko dostanie po porodzie. To bardzo ważne.

Ja też po wizycie, a w zasadzie po samym USG. Chyba już ostatnim przed porodem :-) Jagódka waży między 3000 a 3300 (granica błędu sprzętu), w czasie badania smacznie spała tak wtulona we mnie, że nie mogliśmy buzi obejrzeć :sorry2: Dalej główką w dół, ilość wód prawidłowa i jak to powiedział doktor "z pięknym łożyskiem". Nie wiem, jak łożysko może być piękne, bleee, no ale skoro tak twierdzi :-)

Nic się nie wypukla przy szyjce, plus to łożysko zwiastują, że doczekamy spokojnie do maja, co bardzo mnie cieszy. Serduszko idealnie średnio 140. Niunia tłuściutka, zupełnie nie wiem po kim te wałeczki :-p tatuś coś sugeruje, że nie po nim :angry: I najważniejsze, nie jest owinięta pępowiną.

reklama
Hope super że wszystko dobrze i gratuluje pięknego łozyska.
U nas wychodzi się z założenia, że lepiej jest urodzić do 40 tygodnia, niż przenosić - szczególnie że ja pod warstwa ciązowego tłuszczyku jestem dość drobnej budowy a dziecior duży i łatwiej mi będzie urodzić teraz niż za 4 tygodnie.

Dombar z tego co wiem antybiotyki w tak wysokiej ciązy, mają już bardzo mały wpływ na dzieciaczka, napewno są mniejszym złem. Także kuruj się i nie stresuj i będzie wszystko dobrze :)

Hope, gratuluje udanej wizyty :)

Dombar, ja tez mam paciorkowca. Dostałam antybiotyk duomox i cos tam dopochwowo zebys sie grzybek nie zrobil. Mam brac to 10 dni i jutro bedzie juz ostatni dzien :) A bałam sie ze nie zdaze i urodze wczesniej. Wizyte mam dopiero 27.04 i nie wiem czy zdaze zrobic kolejny wymaz i dostac wyniki. Tez sie boje jak cholera ale trzeba byc dobrej mysli :) Najwazniejsze ze wykryli i ze lecza. Gorzej jakby nie zroblili badania :)

reklama
dziewczyny, nie martwcie się, kurujcie się lepiej bez stresu, bo on nikomu niepotrzebny,a lepsza kuracja w ciąży niż urodzenie bez leczenia i zakażenie maluszka..

u mnie wizyta też ok, nawet mały pokazał na usg buziaka, taki pucek , nie wiem po kim:-D usta jak po Angelinie Jolie, miny robił znudzone -to po mnie jak tatuś stwierdził.Nie utył dużo bo waży teraz 3369g, czyli od 31 tygodnia równo 400gram.Ogólnie zaspany był dzisiaj mocno i nawet kołyskanie brzuchem przez położną nie pobudziło go do szaleństw na KTG.Dopiero po wafelku ruszył się nieco.Smakosz;-) Szyjka nadal 2 palce, na 1cm.Ma jeszcze dużo wód, więc może jednak będzie majowy chłopak:)))

Do góry