reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Urodzeniem prześlicznego chłopczyka? Jak dla mnie bomba!
Ok, ok to prasowanie zostawiam na sam koniec :-D

Co do spontanu, to przy 2gim dziecku może być i spontan ... a teraz to sie możemy zamienić, ja Ci oddam spontana a Ty mi odstąp .... tylko kurcze, to już w poniedzialek ?! :p

Ostatnia edycja:
reklama
Gratuluje udanych wizyt i dobrych wieści - teraz skaranie się szyjki to dobre wieści ;-) I przypominam, nie pchać się przed szereg!

A wiecie co mnie zastanawia? Czy jak mi odejda wody to od razu mam pedzic do szpitala czy moge sie jeszcze isc do lazienki ogarnac troche? Chyba te ogarniecie zostawic na szpital nie? I wogole ile czasu moze minac od odejscia wod do partych?

A wiecie co mnie zastanawia? Czy jak mi odejda wody to od razu mam pedzic do szpitala czy moge sie jeszcze isc do lazienki ogarnac troche? Chyba te ogarniecie zostawic na szpital nie? I wogole ile czasu moze minac od odejscia wod do partych?
Nam w szkole rodzenia mowili,ze od odejscia wód w ciągu 2-3 h należy się zgłosić do szpitala, więc spokojnie można się ogarnąć :) no chyba,że są zielone i chyba brunatne to wtedy natychmiast...bo oznacza niedotelenie itp no i jeśli od odejścia takiego spooorego wód minie 20-24 h i nic się nie będzie działo to robią CC...

mi też w SR mówili że do 2 godzin od odejścia wód należy stawić się w szpitalu. Ja sobie tak myślę, że jak mi odejdą w domu, to najpierw zadzwonię po męża, wezmę prysznic i sruuuuu na porodówkę :-) akurat będzie ok. 2 godzinek.

No a jak nie odejdą to trzeba liczyć skurcze, jak będą co 5 minut to lepiej już na tej porodówce być. Dobrze piszę ??????

Mi mówili że jak tak co 10- 7 min (jak trwaja regularnie przez 2 godziny) - co 5 min to już są dość często :p Na porodówke mam kawałek, więc ja wcześniej będe wychodzić, szczególmnie w dzień - bo jak korki do godzina w samochodzie - a w nocy sprawdzalismy 12 min ... bez przekraczania prędkości.

JA chyba tez po odejsciu wód bym sie wykąpała, ogarneła, oszlifowała niewymowna i takie tam - jeśli by był na to czas i skurcze by pozwoliły.

żelka ja też nie mam blisko na porodówkę, w dodatku muszę przedostać się przez centrum Katowic, co przy rozbudowie dworca PKP nie jest łatwe i szybkie... dlatego zastanawiam się kiedy jechać na porodówkę i przy jakiej częstotliwości skurczy...

ja mam pytanko do was dziewczyny bo jak ostatnio pisalam w piatek mialam rozwarcie na 1,5cm,z kazdym nastepnym dniem coraz bardziej boli mnie brzuch jak na miesiaczke,parcie na siku to mam takie ze najlepiej musialam bym chyba siedziec ciagle na kibelku, wczoraj zauwazylam na wkladce taki bialy bardzo gesty sluz i dzis rano to samo nie wiem czy to czop powoli wypada czy co?ciagle mam nadzieje ze jednak dotrwam chociaz do swiat.pozdrawiam

reklama
zanka my też mamy ten problem, bo rodzimy niby w innym mieście, ale Świdnik to tak jakby dzielnica Lublina - tylko jest przebudowa drogi i totalny rozpierdziel i mega korki w dzień - też nie bardzo wiem jak wychodzić z domu w razie w ...

mimi20 ja nie rodziłam, ale z moich informacji wynika, że budyniowate, kisielowate biale bądz miodowe, bądz z niteczkami krwi to może być czop - tyle że po odejściu czopa możesz rodzić w ten sam dzień ale i za 2 tygodnie, parcie na siku to i ja mam falowo juz od 2 - 3 tygodni jak siade to siedze i posikuje 15 razy i mam wrazenie ze dalej mi sie chce. Najlepiej to się obserwuj, kładź do łóża i nie szalej, żeby skończyć ten 36 tydzień chociaż, a w razie co do lekarza dryndać i nogi zaciskac ;)

Ostatnia edycja:
Do góry