reklama
koniczynka_00
Fanka BB :)
Moja znajoma urodziła w końcówce 36 tygodnia, synek ważył 3200g i poród trwał 2 godziny (pierwsze dziecko). Byłam w szoku. Też chcę taki szybki poród ;-)
Ja jestem nastawiona na poród naturalny, lekko pewnie nie będzie ale mam mocne postanowienie nie panikowania i nie wydzierania sie na cały szpital. Ale też jak będzie to nie wiem. Ostatnio jak czekałam na dentystę, z zębem do kanałowego leczenia to stwierdziłam, że bardziej się boję jego niż porodu (bo tego narazie się wcale nie boję)
Ja jestem nastawiona na poród naturalny, lekko pewnie nie będzie ale mam mocne postanowienie nie panikowania i nie wydzierania sie na cały szpital. Ale też jak będzie to nie wiem. Ostatnio jak czekałam na dentystę, z zębem do kanałowego leczenia to stwierdziłam, że bardziej się boję jego niż porodu (bo tego narazie się wcale nie boję)
Futrzaczek
Mamusia dwóch synusiów!
Kochane przepraszam że tak ogólnikowo :--( ale wszystkim serdecznie gratuluje udanych wizyt a za całą resztę trzymam bardzo mocno kciuki!!!! :-):-):-)
Matusia
młoda i piękna, cieszę się, że wizyta udana.
Młoda i piękna, również dołączam się do gratulacji z powodu dobrych wieści:-)
Co do porodów, moja znajoma na porodówce spędziła całe 10 minut (pierwsze dziecko) Zanim dotarła do szpitala to już podobno główkę było widać Można i tak
Co do porodów, moja znajoma na porodówce spędziła całe 10 minut (pierwsze dziecko) Zanim dotarła do szpitala to już podobno główkę było widać Można i tak
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
młoda i piękna gratuluję wizyty
mandrzejczuk
ja tez licze na geny, bo moja mama 2 porody miala hop siup i mowi, ze ja tez tak bede miec, no mam nadzieje. Ciaze przechodze tak jak ona, z tymi samymi objawami, a raczej ich brakiem i wogole smigam w miare dobrze i rzwawo, wiec mam nadzieje, pojsc, zrobic co trzeba w trygi migi i do domku.
reklama
Żelka
nie wiem jak to jest z tymi genami =) moja mama siostre rodzila kolo 24 godzin albo więcej i w koncu lekarz wypchną dziecko z brzucha ... mnie rodzila prawie 48 godzin, aż zrobili cesarke ... z kolei moja babcia oboje dzieci rodziła w domu !!! i mi tez kazała rodzic w domu ( wybaczam jej ma 88 lat ) i moja siostra rodzila kolo 8h pierwsze dziecko bez znieczulenia chociaz miala mozliwosc, ale stwierdzila ze da rade bo tak bardzo nie boli ... ja tez licze ze dam rade jakby nie było ... będzie bardzo miło!!!! i juz
W poniedzialek mam wizyte to sie dowiem co i jak, ale od paru dni mam straszne parcie na krocze, tak jakby mi glowa na szyji siedziała, tak troche i na kupe i na siku a przy jakim kolwiek ruchu kłucie w ... ani siedziec ani lezec, o chodzeniu nie wspominajac ....
W poniedzialek mam wizyte to sie dowiem co i jak, ale od paru dni mam straszne parcie na krocze, tak jakby mi glowa na szyji siedziała, tak troche i na kupe i na siku a przy jakim kolwiek ruchu kłucie w ... ani siedziec ani lezec, o chodzeniu nie wspominajac ....