Hope
podwójna mama :-)
Bubbles tak jest jak napisałaś, po cichu zawsze chciałabym mieć trójkę dzieci ale realia okazały się inne. Gdyby zrobiło się samo za mnie problem z głowy, ale świadomie decydować się na kolejne dziecko, mało prawdopodobne. Praca, finanse, wiek, fakt, że tak źle od początku znoszę drugą ciążę, tyle lęków, problemów... Pozostaje jeszcze ryzyko związane z wiekiem, z chorobami, nie należę do osób, które świadomie urodzą ciężko chore dziecko a bardzo się boję stanięcia przed taką decyzją.
Świadoma ciąża bardzo obarcza psychikę, głównie się martwię niż cieszę... Ale gdyby warunki finansowo-mieszkaniowe pozwoliły, pewnie zdecydowałabym się za rok
Niestety w naszym kraju nie ma polityki prorodzinnej, już teraz jest nam ciężko. Nie ma ani pieniędzy na to, ani mieszkania ani perspektyw.
Pomyśleć, że w ogóle miałam nie mieć dzieci, bilans plus dwie sztuki jest i tak większy o dwie niż zero sprzed 12 lat ;-)
Świadoma ciąża bardzo obarcza psychikę, głównie się martwię niż cieszę... Ale gdyby warunki finansowo-mieszkaniowe pozwoliły, pewnie zdecydowałabym się za rok
Niestety w naszym kraju nie ma polityki prorodzinnej, już teraz jest nam ciężko. Nie ma ani pieniędzy na to, ani mieszkania ani perspektyw.
Pomyśleć, że w ogóle miałam nie mieć dzieci, bilans plus dwie sztuki jest i tak większy o dwie niż zero sprzed 12 lat ;-)