reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Aniap, Adeczka, trzymam kciuki, żeby wszystko było u Was ok.
Ilonka, Paula, Adeczka Karolka gratuluje udanych wizyt!!

Ja tez już po wizycie, Synek zdrowiutki, wody płodowe w normie, szyjka długa i twarda, maluszek ułożony jest główką w dół, waży 1600 g. Termin mi wyszedł na 26.05 w Dzień Matki-czyżby maluszek chciałby zrobić mamie piękny prezent. Widziałam jak połyka wody płodowe, niestety zdjęcia wyszły tak sobie bo się strasznie przytulał buźką do łożyska i zasłaniał sobie usteczka. A i łapał się rączkami za stópki hihi, mój mały kochany akrobata. Jestem happy.

Alex cieszę się że wszystko ok... Ja mojego maluszka zobaczę chyba na wizycie za dwa tygodnie... Fajnie by było jakbyś urodziła w Dzień Matki- naprawdę super prezent by był... :-)

Wróciłam wreszcie ufff! Bab było full dzisiaj.

W każdym razie wszystko u nas ok :) Szyjka trzyma i nie zmienia się więc pobolewania i kłucia to raczej przeciążeniowe i fizjologiczne. Możecie mi za to gratulować największej drobinki bo Mateuszek narazie waży ok. 1500. Ale ciągle jest młodszy o 2 tyg niż wg OM więc to też bez zmian. W każdym razie rośnie bez zastrzeżeń i lekarz powiedział, że nie mam się przejmować wagą bo jest ok, jedynie nie urodzę 5kg klocka i mam się z tego cieszyć. Maluszek będzie raczej wagi Pauliny czyli maksymalnie do 3500 (Paula miała 3050g), taki kurczak z niego będzie :)
Zapomniałam wspomnieć, że HBS mam ujemny i też będę robić ten GBS w 36 tyg.

Następna wizyta za miesiąc :)

Alex cieszę się bardzo, że u was wszystko OK.

reklama
Do góry